Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής, διδακτικής μνήμης και εορτής. Τιμούμε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του 1940 που όλοι μαζί, αποφάσισαν να δώσουν ακόμη και την ζωή τους, προκειμένου να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια. Έτσι, με το «Έπος του 40΄», αλλά και αργότερα με την Εθνική Αντίσταση μας κληροδότησαν διδακτικό παράδειγμα για το καθήκον που έχουμε έναντι της πατρίδας, αλλά και εναντίον του φασισμού.

Για να έχουν αξία και αντίκρισμα οι θυσίες των προγόνων μας, εμείς, οι σύγχρονες Ελληνίδες και σύγχρονοι Έλληνες έχουμε καθήκον έναντι του μέλλοντος των παιδιών μας να κοπιάσουμε με πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας, όχι απλώς για την εθνική αξιοπρέπεια, αλλά για την ποιότητα της ελευθερίας, δηλαδή για την ανάπτυξη, την σταθερή εργασία, την παιδεία, την οικογένεια.
Να τελειώσουμε οριστικά από το καθεστώς των δανεικών, των λαθροχειριών, των αποτυχιών και να δημιουργήσουμε το Δημοκρατικό Κράτος των Πολιτών. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.
Εύχομαι χρόνια πολλά για την εθνική μας γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger