Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αντιφασιστική Διαδήλωση Πέμπτη 1/11 6μμ Ν. Ηράκλειο - Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι θύματα Είναι απεργοσπάστες – τραμπούκοι – δολοφόνοι


Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής και οι ναζί συνεχίζουν να προκαλούν.  Ο κρατικός μηχανισμός της αστυνομίας, των δικαστηρίων, των καναλαρχών δίνουν τεχνητές ανάσες στο ναζιστικό μόρφωμα. Θέλουν να στήσουν μια μεγάλη ακροδεξιά παράταξη και να προωθήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή την ατζέντα του εθνικισμού και του ρατσισμού. Η φιέστα που θέλουν να στήσουν στα παλιά γραφεία τους εκεί που εκτελέσθηκαν δύο μέλη της ένοπλης περιφρούρησης τους δεν μπορεί να μένει αναπάντητη.

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια δίνουν χώρο στις υπό διάλυση φασιστικές συμμορίες να επιτεθούν σε στέκια και καταλήψεις όπως της Λιμπερτάτια, το Εμπρός, τη Φαβέλα και το ΠΙΚΠΑ. Μέσα από τη προπαγάνδα του κοινωνικού κανιβαλισμού οπλίζουν το χέρι του δολοφόνου του Ζακ και υποθάλπουν εθνικιστικές προβοκάτσιες σαν αυτή της 28ης Οκτωβρίου στην Νότιο Αλβανία.

Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «στήνει» εθνικές ταπεινώσεις και πριμοδοτεί τις εθνικιστικές αντιπολιτεύσεις σε όλο τον πλανήτη. Η αστική τάξη χρειάζεται μια έτοιμη εναλλακτική στρατηγική στον επόμενο γύρο της κρίσης. Το αστικό μπλοκ πρέπει να είναι έτοιμο να οδηγήσει το ξερίζωμα του υπάρχοντος «κοινωνικού συμβολαίου» με ακόμα πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Τα φασιστικά κόμματα διεκδικούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την εκδοχή.

Στο λιμάνι του Πειραιά, η COSCO ως εργοδοσία στήνει από τώρα την «επόμενη» μέρα. Βγάζει όλες τις απεργίες του ταξικού σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ παράνομες και προχωρά σε στήσιμο εργοδοτικού σωματείου χρησιμοποιώντας στελέχη της Χρυσής Αυγής προχωρώντας σε τακτικές τραμπουκισμού και εκφοβισμού των εργαζομένων.

Στο Πέραμα το υποτιθέμενο «σωματείο» του Αγίου Νικολάου που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από εργολάβους και εφοπλιστές ώστε να συνεχίσει να παίζει το μαφιόζικο ρόλο του. Ειδικά από τότε που έκλεισαν τα τοπικά γραφεία των ναζί, η συγκεκριμένη «γιάφκα» τους παίζει οργανωτικό ρόλο σε επιθέσεις που έχουν συμβεί τον περασμένο χρόνο σε Πέραμα & Σαλαμίνα. Μπορεί να κρύφτηκαν στη νύχτα στις επιθέσεις στην Αντιφασιστική Εκδήλωση της ΟΡΜΑ τον περασμένο Δεκέμβρη στο ΕΚ Σαλαμίνας, στην απόπειρα εμπρησμού των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νησί και στην ενέδρα που έστησαν στον αντιφασίστα Β.Π. στα Καραβάκια Περάματος, δεν τα κατάφεραν, όμως στην ενέδρα που έστησαν στην εξόρμηση της ΟΡΜΑ στις 26 Μάη. Παρ` όλη τη συνεργασία του τοπικού αστυνομικού τμήματος οι ναζί δεν μπόρεσαν να κρυφτούν.

Η δίκη που ξεκινά στις 7 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ που συνθέτει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η μαζική στήριξη εργατικών σωματείων με κορυφαίο παράδειγμα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και δεκάδων φοιτητικών συλλόγων όχι μόνο δεν θα αφήσει να στηθεί μια προβοκάτσια «θυματοποίησης» των ναζί αλλά θα είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη πως ακόμα και μετά τις 18/9/2013 οι φασίστες παραμένουν πρόθυμοι να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση της 1η Νοέμβρη 6 μμ από τον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά στις 7 Νοέμβρη στις 9 πμ ενάντια στη ναζιστική γιάφκα του Περάματος.

Αθήνα 31 Οκτωβρίου 2018

ΟΡ.Μ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger