Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ο Μπρεχτ απαντάει στα πιράνχας των κατασχέσεων της οικογένειας του Δ. Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής.



Σε περασμένη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε σε μια απ τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις που υπάρχουν και μας δείχνει πώς δημιουργούνται οι νεόπλουτοι στην Μνημονική Ελλάδα.

Είχαμε σχολιάσει τότε την «εισπρακτική εταιρεία» που ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής.
Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τέτοιου είδους και τα «κοράκια» που την αποτελούν θησαυρίζουν εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας όσους δανειολήπτες έχουν βρεθεί στα νύχια των τραπεζιτώνκαι αδυνατούν τα αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια τους.

Επίσης είχαμε εστιαστεί στην καταγγελία που είχε υπάρξει σε βάρος της εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες», η οποία στεγάζετε σε κτήριο 8.000 τμ, και απασχολεί 500 άτομα (!) -τόσο καλά πάνε οι αιματοβαμμένες δουλειές αυτών των «αρπακτικών»- γιατί είχε τοποθετήσει κάμερες εντός και εκτός του κτηρίου που στεγάζει το «μπακιροκοπτείο» της, για να ελέγχει τα πάντα.

Αφού διαπίστωσε την βασιμότητα της καταγγελίας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ, στην εταιρία των υιών Σούφα.

Η σημερινή είδηση μας λέει ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ζητάει να ακυρωθεί η επιβολή του προστίμου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αντισυνταγματική και παράνομη».   

Μάλιστα τα «κοράκια» που διαθέτουν την εισπρακτική εταιρεία επικαλούνται ότι «η επιβολή του προστίμου επιφέρει πολλαπλά δυσμενή επιρροή στον κύκλο των πελατών τους, ενώ έχει αντίκτυπο στη φήμη, το όνομα και το επαγγελματικό μέλλον της εταιρείας τους και παράλληλα επέρχεται ισχυρός και ανεπανόρθωτος κλονισμός στην εταιρεία».

Εδώ τώρα τι να σχολιάσεις; Ας αφήσουμε καλύτερα να «μιλήσει» ένας στίχος του Μπρεχτ: «Τι ωφελεί, χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την εγκληματική δραστηριότητα της εταιρείας Σούφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger