Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σκιάθο και Σκόπελο προτιμούν φέτος οι Έλληνες για διακοπές

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Τrivago, που αποτυπώνει τις τάσεις διακοπών των Ελλήνων του καλοκαιριού του 2018. Παράλληλα, παραμένει περιορισμένη και η διάρκεια των διακοπών τους, καθώς το διαθέσιμο εισόδημά τους παραμένει σημαντικά περιορισμένο. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης που θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς αγγίζει τα 137 ευρώ ανά βραδιά, 11% περισσότερο από την περυσινή χρονιά, ενώ οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσον όρο μόλις 5,5 ημέρες, όσο και πέρυσι.
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Trivago το τελευταίο έτος και για διακοπές από τον τρέχοντα Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.
Ως πρώτη επιλογή για τους Έλληνες φέτος εμφανίζεται η Χώρα της Σκιάθου, με τη μέση τιμή επιλογής καταλύματος τα 120 ευρώ ανά διανυκτέρευση και μέσον όρο διάρκειας διαμονής 4,9 ημέρες. Ακολουθούν η Πάργα (μέση προτιμώμενη τιμή 135 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,2 ημέρες) και τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 97 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 6,0 ημέρες).
Στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων βρίσκεται και η Χώρα της Σκοπέλου (μέση προτιμώμενη τιμή 81 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,7 ημέρες).
Ήδη έχουν αρχίσει τα δρομολόγια του ταχυπλόου, που συνδέει κάθε μέρα στις 10 το πρωί, τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο (σε περίπου τρεις ώρες), τη Σκόπελο, και την Αλόννησο και από εκεί επιστρέφει, ακολουθώντας τη διαδρομή: Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη, με ώρα άφιξης στο τελευταίο λιμάνι περί τις 19.15.
Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, στα 60 ευρώ το απλό εισιτήριο και 108 μετ’ επιστροφής ενώ υπάρχουν εκπτώσεις για ειδικές ομάδες.
Η ίδια εταιρεία θα συνδέει επίσης, από τις 30 Ιουνίου καθημερινά στις 9 το πρωί, τον Βόλο με τη Σκιάθο, με επιστροφή στον Βόλο, με το Supercat. Το Supercat θα αναχωρεί από Βόλο στις 12.15 για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, με επιστροφή από Αλόννησο στη Σκόπελο και Σκιάθο και τελικό προορισμό τον Βόλο, με ώρα άφιξης τις 17.00.
Ημερίδα για τον καταδυτικό τουρισμό
Την Κυριακή 1 Ιουλίου, στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (Συγκρότημα Παπαστράτος), θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με τίτλο: «Καταδυτικός Τουρισμός: Οφέλη για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες». Η ημερίδα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου με μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης που θα προκύψουν από την προώθηση του Καταδυτικού Τουρισμού στη Μαγνησία, με σεβασμό στα υδάτινα οικοσυστήματα και την ανάδειξη της σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας του Παγασητικού και του συμπλέγματος των Β. Σποράδων. Ομιλητές θα είναι οι: Δρ Κώστας Ντούνας, διευθυντής Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., δρ Μαρία Σαλωμίδη, ερευνήτρια Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Κώστας Θωκταρίδης, δύτης – υποβρύχιος ερευνητής, δρ Αλέξιος Λόλας, μεταδιδακτορικός ερευνητής Π.Θ. Στην ημερίδα θα υπάρχει σύντομος χαιρετισμός μέσω τηλεδιάσκεψης και από τον Pierre-Yves Cousteau (Cousteau Society) στο πλαίσιο δράσεων που έχει αναπτύξει για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος στη Σαντορίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger