O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ανακοίνωσε την έναρξη επιχειρήσεων κατά της Συρίας. «Εδωσα εντολή για έναρξη επιχειρήσεων στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις για πλήγματα ακριβείας κατά στόχων που σχετίζονται με τις χημικές εγκαταστάσεις στην Συρία» είπε σχετικά.

Αμέσως δόθηκε εντολή στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Pence, και τους ρεπόρτερ που τον συνόδευαν στην Λίμα να επιστρέψουν αμέσως στο ξενοδοχείο (φωτογραφεία παρακάτω)
Ηδη KC-135Rs της USAF (57-1493, QID279, 60-0324, QID01) με 4 F-16/F-15 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στο Aviano AB με κατεύθυνση πιθανότατα το Ιντσιρλίκ.
Γαλλικό AWACS αφίχθη στην Α.Μεσόγειο.

Μισή ντουζίνα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας Tu-95 και Tu-22 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Hamadan του Ιράν ενώ ενισχύσεις έφτασαν στο λιμάνι της Ταρτούς μαζί με Su-30 oπλισμένα με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-35.
Σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα μαραθώνια σύσκεψη στον Λευκό Οίκο. Υπήρχαν σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ με τους επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που απαρτίζουν το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας των ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος ζητούσεαπό τους επιτελείς του σκληρότερα μέτρα εναντίον της Συρίας ώστε οι ΗΠΑ να έχουν δεσπόζουσα θέση έναντι στη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πλέον διαλλακτικός ήταν ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις ο οποίος τάχθηκε σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια ήπια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.