Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

KKE: 2,5 χρόνια περιμένουν αποζημιώσεις οι επαγγελματίες της Σκοπέλου

Τη Σκόπελο και τη Σκιάθο επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στη Σκόπελο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Βασιλούδη, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Εκτενής αναφορά έγινε στις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές (λιμάνια, οδοποιία κλπ) από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς «ακόμη και σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν ακόμη και την ασφάλεια ανθρώπων, κτιρίων και οικισμών, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης και αδιαφορίας και της έλλειψης τεχνικού επιστημονικού δυναμικού στον Δήμο».

Ο Τάσος Τσιαπλές τόνισε ότι «αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού προτεραιότητά της είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι λαϊκές ανάγκες και παρουσίασε τη θέση του Κόμματος για τον Ενιαίο Φορέα Κατασκευών και τη μέριμνα που θα έδειχνε στο ζήτημα των αντιπλημμυρικών μελετών – έργων και της αντισεισμικής θωράκισης.
Αντίστοιχες διαπιστώσεις υπήρξαν και στα θέματα της κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου -όπου αναδείχθηκαν και οι ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας-, της προβληματικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, της Υγείας, της Παιδείας, της Πυροπροστασίας» κλπ.
Το απόγευμα το στέλεχος του Κόμματος συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και κατόπιν μίλησε σε  πολιτική συγκέντρωση, στην οποία παρουσίασε τη Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής για τα 100 Χρόνια του ΚΚΕ αλλά και τις θέσεις του για «τις οξυνόμενες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο». Ο ομιλητής κατήγγειλε τις επιθέσεις Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων στη Συρία και την «απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων του Κεφαλαίου, που συναινούν στην όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και κάλεσε όλους τους κομμουνιστές να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και το γκρέμισμα της αστικής εξουσίας».
Το πρωί του Σαββάτου ο Τάσος Τσιαπλές συναντήθηκε με το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου- με τα μέλη του οποίου συζήτησε τα προβλήματα των ελαιοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων που κυρίως πηγάζουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.- και την Επιτροπή των πληγέντων από τις πλημμύρες αυτοαπασχολούμενων και καταστηματαρχών, που δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ αποζημίωση δυόμισι χρόνια μετά.
Στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Δημήτρη Πρεβεζάνο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού και ιδίως η έλλειψη μελετών και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης ιδιαίτερα στις περιοχές Κουκουναριές, Τρούλος, Αγ. Παρασκευή, Αχλαδιά, η μεταφορά του αγωγού ακαθάρτων στις Κουκουναριές, η έλλειψη τακτικών δρομολογίων ακτοπλοΐας το χειμώνα, η επέκταση του λιμένα της Σκιάθου και η ανάγκη αφαλάτωσης του πηγαίου νερού για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων είναι ταυτισμένη με την πολιτική της Ε.Ε., που δεν δέχεται ως επιλέξιμα τα αντιπλημμυρικά έργα, συμφωνεί με τους εφοπλιστές για δρομολόγια – μέσα ακτοπλοΐας με κριτήριο τη μεγαλύτερη κερδοφορία, υποχρηματοδοτεί τους Δήμους για να περάσουν σε εταιρείες οι υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης, μελετών και έργων υποδομής.
Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων συζητήθηκαν τα θέματα της φορολόγησης και του τέλους διανυκτέρευσης και αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ και οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει και αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
Στη σύσκεψη παρουσίασης της Διακήρυξης της Κ.Ε. για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, στο Μπούρτζι, έγινε πλούσια συζήτηση πάνω στα διδάγματα στο σήμερα από την πορεία του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger