Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Απέμειναν οι μισοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο υγειασ σκοπελου
Κατά 50% μειώθηκε μέσα σε μέσα σε μόλις έξι χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς από 220 που αριθμούσαν το 2012, έχουν απομείνει πλέον 100. Οι «απώλειες» οφείλονται σε συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις στο «Αχιλλοπούλειο» και άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Χθες οι εργαζόμενοι προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την ανάδειξη του νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου που θα έχει τριετή θητεία. Τελικά ψήφισαν περίπου 65 άτομα, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και όσοι ψήφισαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Τα μέλη που εξελέγησαν στο Δ.Σ., είναι τα εξής: Στυλιανός Βουλάγκας, Ιωάννης Γατής και Δημήτρης Ντζέκας από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Περσεφόνη Επιφανείου και Νεοκλεία Χονδρογιάννη από το Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Γαρυφαλιά Παπαδημητρίου και Βασιλική Σδρόλια από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Η επανεκλεγείσα στο Δ.Σ. του συλλόγου που έλαβε τις περισσότερες ψήφους, 43, κ. Νέλη Χονδρογιάννη επισήμανε πως «οι εγγεγραμμένοι στον σύλλογο ανέρχονται στους 100. Το 2012 αριθμούσαν 220, άρα μέσα σε έξι χρόνια μειώθηκαν κατά 120 άτομα, από τα οποία, αν αφαιρέσουμε τα 30 επειδή ανήκαν στον κλάδο της Ψυχικής Υγείας που εντάχτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, τελικά η μείωση είναι 90 που αποχώρησαν είτε από συνταξιοδότηση είτε από απόσπαση στο Νοσοκομείο. Αυτή η μείωση αποτυπώνεται στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που δεν μπορούν να καλύψουν οι κάποιες ολιγόμηνες προσλήψεις από ΟΑΕΔ ή επικουρικών. Προσωπικά ασχολούμαι με τα διοικητικά θέματα, τη διαιοτολογία που είναι η επιστήμη μου αλλά και με ζητήματα συντονισμού». Το πρόβλημα είναι πως τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιούνται μόνιμοι διορισμοί με εργαζόμενους και γιατρούς στα Κέντρα Υγείας. Αναφερόμενη στις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είπε ότι «οι πιο σοβαρές είναι η έλλειψη παιδιάτρων σε Κέντρα Υγείας Ζαγοράς Αλμυρού και Βελεστίνου, η μη λειτουργία μικροβιολογικών εργαστηρίων στα περισσότερα Κέντρα Υγείας αλλά και οι ακάλυπτες βάρδιες σε οδηγούς ασθενοφόρων που υπάρχουν σε κάποια Κέντρα Υγείας, όπως στο Βελεστίνο, όπου εργάζονται δύο οδηγοί. Επίσης καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου εκεί εργάζονται δύο άτομα με ελαστική μορφή απασχόλησης. Ζήτημα με την έλλειψη γιατρού υπάρχει και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Ακόμη καταγράφονται αλλαγές στη διοίκηση που πλέον εντάσσεται στην ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η επιμόρφωση του προσωπικού. Επίσης στα Κέντρα Υγείας θα δραστηριοποιηθούν οι ομάδες υγείας που θα ενημερώσουν το κοινό για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος αλλά και την ανάγκη των εμβολιασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger