Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης- Ποια ήταν η υπόθεση που τον οδήγησε στο δικαστήριο

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε την άρνηση του δημάρχου να παραδώσει τα στοιχεία και τους φακέλους των εργαζομένων, με βάση την 405/24-9-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων στον δήμο.

H ανακοίνωση του δήμου:
Σήμερα Τετάρτη 31 Γενάρη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αθώωσε τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος κατηγορείτο γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βάφτιζε «παράνομο όφελος».
Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ογκώδης συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από τους εργαζομένους του Δήμου, που συμμετείχαν μαζικά στην στάση εργασίας που κήρυξαν τα Σωματεία τους, προκειμένου να σταθούν στο πλάι του Δημάρχου και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορούσε την άρνηση του Δημάρχου να παραδώσει τα στοιχεία και τους φακέλους των εργαζομένων, με βάση την 405/24-9-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «(...)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (...)».
Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση. Τόνισε ότι οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Ο κύριος Πελετίδης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, είπε: «έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα «ζιζάνια» που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου