Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Χρυσοβελώνη: Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου όρισε κοινή επιτροπή με τη Χρυσή Αυγή για ψήφισμα

Αναφορικά με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τίτλο «Κοινή Επιτροπή με Χρυσή Αυγή…» σχετικά με πρόταση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αναφορικά με το Σκοπιανό , έχω να αναφέρω τα εξής:
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα: ένα από την παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» και ένα από την πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» που έχει ως εξής: «Είναι αυτονόητο ότι: Η Ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, προασπίζοντας το εθνικό συμφέρον. Είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής και της ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πάντα στη βάση των κανόνων καλής γειτονίας και υπέρ της καλής συνεργασίας με όλους τους γείτονες. Δεν δεχόμαστε τον σφετερισμό από τη γειτονική χώρα, της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εν όψει και της διαπραγμάτευσης που μπαίνει πια σε μια πολύ κρίσιμη φάση, προτείνει:
– Η τελική συμφωνία θα πρέπει να λύνει οριστικά το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, όπως την απάλειψη κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας, ξεκινώντας από την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
– Η διαφύλαξη του ονόματος «Μακεδονία» είναι υποχρέωση για την διατήρηση της αλήθειας και της απόδοσης της δικαιοσύνης απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά του έθνους μας.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»
Ετέθησαν προς συζήτηση και τα δύο ψηφίσματα αλλά δεν προέκυπτε ομόφωνη απόφαση για κανένα από τα δύο. Κατόπιν τούτου, όπως κατά πάγια τακτική συμβαίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συγκροτήθηκε Επιτροπή για να επεξεργαστεί τα δύο ψηφίσματα. Οι Σύμβουλοι που θα μετέχουν στην Επιτροπή, ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ως επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία η γη μας», ευθύς εξ αρχής, τοποθετήθηκα ευθαρσώς επιχειρηματολογώντας επ’ αυτού σχετικά, ΚΑΤΑ του ψηφίσματος της Χρυσής Αυγής και ΥΠΕΡ του ψηφίσματος της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οτιδήποτε άλλο πέραν των πραγματικών γεγονότων αποτελεί κίτρινο τύπο και κακοπροαίρετη κριτική που δεν συνάδει με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όπου οφείλουν να τηρούν όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξαρτήτως σε ποιο πολιτικό φορέα πρόσκειται ο καθένας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου