Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς


Μια δυναμική δράση ενάντια στα τσιράκια των αρπακτικών, που με το αζημίωτο φυσικά, συνεργούν ώστε η λαϊκή περιουσία να καταλήξει, μέσω πλειστηριασμών, στα νύχια τραπεζιτών και καπιταλιστών, έγινε χτες στον Πειραιά από μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που είχαν την συμπαράσταση στελεχών της «ΛΑΕ» και της «Πλεύσης».
Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και εισήλθαν μέσα στο κτήριο «που στεγάζεται το γραφείο του αρχικόρακα συμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς, Στέφανου Βασιλάκη». Ολο το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σήμερα ο «Ρουβίκωνας» με ανακοίνωση του απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα «όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίσταση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς». 

«Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών έχει κάνει πολύ δρόμο αλλά στην ουσία του μέχρι τώρα κατάφερνε μόνο να αναβάλλει τους πλειστηριασμούς, κατά κανόνα  μόνο για λίγους μήνες», αναφέρει  η αναρχική ομάδα και συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της: «Η τρόικα και οι τράπεζες ωστόσο διψάνε για αίμα. Από την 1η Μάη, το δημόσιο θα βγάζει κατά το δοκούν σπίτια στο
σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ, ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει το πλιάτσικο εδώ και μήνες».
Και απ’αυτές τις διαπιστώσεις προχωράει στην πρόταση: «Η λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τους οργανωμένους και μαζικούς αγώνες των από τα κάτω. Για αυτό καλούμε όσους έχουν χάσει το σπίτι τους ή κινδυνεύουν να το χάσουν από πλειστηριασμό, να οργανώσουμε μαζί την πολύμορφη και δυναμική αντίσταση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:30 ( ΑΥΣΤΗΡΑ ) ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ )

Επικοινωνία: rouvikonas@espiv.net
ntosntogiefski@gmail.com

ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ

ΑΝΑΡΧΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΡΟΥΒΊΚΩΝΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου