Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Χέρι βοήθειας της κυβέρνησης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Με τις πλάτες της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και του Ποταμιού ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής στέγης. Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης οι βουλευτές της ΝΔ , ΔΗΣΥ και Ποτάμι ανέβηκαν «στα κεραμίδια», κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση, όμως όταν ήρθε η ώρα του διά ταύτα, με την ουρά στα σκέλια απέναντι στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο ψήφισαν «παρών».
Η στάση αυτών των κομμάτων κάνει σκόνη όλες τις απόπειρες κοκορομαχίας που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί τους, είναι απόδειξη της στρατηγικής τους σύμπλευσης στην εξυπηρέτηση με συγκεκριμένο τρόπο των απαιτήσεων των τραπεζών, των κορακιών και των funds που βάζουν στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία, αλλά και ευρύτερα του κεφαλαίου. Η χείρα βοηθείας που προσέφεραν στην κυβέρνηση είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν τους χωρίζει κανένα «χάσμα», όπως διατείνονταν κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί.
Μάλιστα η ΝΔ, για να μπορέσει να στηρίξει το «παρών» της, αφού είχε ολοκληρωθεί πλέον η συζήτηση στην Ολομέλεια και γίνονταν οι προετοιμασίες να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία, εμφάνισε δική της τροπολογία. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν κατέθετε την τροπολογία της την τελευταία στιγμή, θα ήταν προφανώς υποχρεωμένη να ψηφίσει υπέρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button