Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ξεχάστηκαν τα σχέδια για τα υδατοδρόμια Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

            Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι μια ακόμη σημαντική επένδυση, ένα έργο πνοής, αυτό της αδειοδότησης των υδατοδρομίων έχει αφεθεί στην τύχη του. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι, παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου για επίσπευση της διαδικασίας, το επίμαχο νομοσχέδιο ακόμη δεν έχει προωθηθεί στη Βουλή για επεξεργασία και συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και την Ολομέλεια.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής:"Το νομοσχέδιο της αδειοδότησης των υδατοδρομίων τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τις 5 Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2016. Έκτοτε, απόλυτη σιγή καλύπτει το συγκεκριμένο ζήτημα, με τις υποσχέσεις του υπουργείου για επίσπευση της νομοθετικής διαδικασίας να αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κενές περιεχομένου. Ο υπουργός βέβαια είχε δεσμευτεί, τον περασμένο Ιούλιο, ότι το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή «εντός των προσεχώς ημερών».  

            Δυστυχώς, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί εμπορικά το καλοκαίρι του 2017, ενώ έντονοι είναι πλέον οι φόβοι και για το καλοκαίρι του 2018 και το μέλλον των συγκεκριμένων επενδύσεων. Το υπουργείο κωλυσιεργεί, δημιουργώντας ερωτήματα, για το αν τελικά επιθυμεί τις επενδύσεις, αφού η αδιαφορία που επιδεικνύει βάζει φρένο στην ανάπτυξη της χώρας. 
            Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο τρία αδειοδοτημένα υδατοδρόμια, της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας. Η ύπαρξη δικτύου αδειοδοτημένων υδατοδρομίων, με τις κατάλληλες υποδομές και η δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου στην Αθήνα είναι προαπαιτούμενα, προκειμένου να αρχίσουν τις πτήσεις τους τα υδροπλάνα. Για να γίνουν, όμως, πράξη όλα αυτά δεν θα πρέπει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Για ποιο λόγο δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα στη Βουλή για επεξεργασία και συζήτηση το σχέδιο νόμου για την «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρόμιων επί υδάτινων επιφανειών», ενώ η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο του 2016;     

2.      Πότε θα έρθει επιτελούς το νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να δοθεί το πράσινο φως για επενδύσεις και δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και να βελτιώσει τις μετακινήσεις των επισκεπτών και του ντόπιο πληθυσμού, κυρίως των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών;" καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger