Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη Στη Δράκεια Πηλίου σήμερα, με τον Σίμο Σάμιο από την Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας, τιμώντας τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα

Στη Δράκεια Πηλίου σήμερα, με τον Σίμο Σάμιο από την Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας, τιμώντας τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα...
118 νεκροί άνθρωποι είναι η πληγή της Δράκειας στον μεγάλο αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα που έδωσε ο ελληνικός λαός.
Η μνήμη των αγωνιστών και των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης μας δίνει σήμερα την αφορμή να αναλογιστούμε τις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας στην περιοχή μας αλλά και για την ανάγκη πολιτικής επαγρύπνησης όσο ποτέ άλλοτε.

Τιμούμε την μνήμη των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στη Δράκεια, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών σε βάρος της Ελλάδας.
Τιμή και μνήμη είναι έννοιες αλληλένδετες. Κανένα Έθνος δεν μπορεί να διαφυλάξει την αυθυπαρξία του χωρίς αίσθηση της ιστορικότητάς του. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες οφείλουμε να ξαναδούμε την πορεία των εθνικών αγώνων που συνετέλεσαν ώστε η Πατρίδα μας να μην χαθεί μέσα στη λήθη της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button