Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Τιμάται σήμερα η επέτειος απελευθέρωσης του Βόλου με την παρουσία της Γραμματέα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, Μαρίνας Χρυσοβελώνη,


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων, ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ), παρουσία του Βουλευτή μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή, του ασκούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, του Νομαρχιακού συμβούλου, Γιώργου Καλτσογιάννη, της Γραμματέα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, των τοπικών στρατιωτικών Αρχών και αντιστασιακών.

Οι σημερινές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα, στις φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.
Στις 7.00 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα παιανίσει των Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώον στην παραλία του Βόλου.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου