Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ανακοινώθηκε επίσημα Στα χέρια της Attica περνά το 100% της Hellenic Seaways

Αποχωρεί ο Γκριμάλντι από την Hellenic Seaways και πουλάει το 48,5% που διέθετε μέσω των Μινωϊκών Γραμμών - Ιταλικός όμιλος αγοράζει το Superfast III έναντι 74,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Μινωϊκές αποκτούν το Highspeed 7 έναντι 25 εκατ. ευρώ

Απεμπλέκεται από την  Hellenic Seaways ο Εμμάνουελ Γκριμάλντι. Ο Ιταλός πλοιοκτήτης ήρθε σε συμφωνία  με τον  Όμιλο Αttica να του πουλήσει το 48,5% που διέθετε μέσω των Μινωϊκών Γραμμών στην HSW.  


Πλέον ο Όμιλος Attica  αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Hellenic Seaways.  Τον περασμένο  Αύγουστο ο Όμιλος είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς το 50,3% της HSW. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η Εταιρεία Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι σήµερα 26/10/2017 υπεγράφη καταρχήν συµφωνία-πλαίσιο µε την εταιρεία ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών προκειµένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των µετοχών που κατέχει σήµερα στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων. 
Αναλυτικότερα, η εν λόγω συµφωνία-πλαίσιο περιλαµβάνει τις ακόλουθες επιµέρους και αλληλεξαρτώµενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:

• Πώληση από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών των 37.667.504 µετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήµερα ποσοστό 48,53% του καταβεβληµένου µετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιµήµατος € 78.500.000.

• Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Οµίλου Grimaldi, κύριο µέτοχο των Μινωικών Γραµµών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, έναντι συνολικού τιµήµατος €74.500.000.

• Αγορά από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιµήµατος € 25.000.000.

Η υλοποίηση της συµφωνίας τελεί, µεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων. Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν µόλις πραγµατοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισµού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης. 
Οι Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger