Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το superyacht Anka στην Σκόπελο !

Κατασκευάστηκε μόλις το 2015 και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα με 135.000 ευρώ την εβδομάδα

Το Anka είναι είναι το 5ο σκάφος της σειράς «40M series» της εταιρείας, που ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος της σε Γάλλους και έχει την έδρα της στο Plymouth, του Devon, στην Αγγλία. Μάλιστα, αποτέλεσε μία από τις μεγάλες ατραξιόν του φετινού «Yachts Miami Beach show» και όσο έπλεε στην περιοχή φιλοξένησε πλήθος διασήμων στα καταστρώματα του. Παρ’ όλα αυτά, στο Anka ακούς κυρίως ελληνικά, καθώς και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι Έλληνες (ή Ελληνοκύπριοι), ενώ η καλοκαιρινή βάση του είναι στην Κύπρο.
Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό superyacht που κατασκευάστηκε μόλις το 2015 και φιλοξενεί έως και 6 άτομα σε 3 luxurious καμπίνες και άλλα 6 σε μικρότερες (μεταξύ των οποίων και παιδική) αλλά πολύ ικανοποιητικές σε άνεση. Παρ’ όλα αυτά, πλέοντας στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, δύσκολα θα μείνει κάποιος για πολύ ώρα στην καμπίνα του, όταν μπορεί να έχει στη διάθεση του τρία καταστρώματα και πέντε διαφορετικούς χώρους για να χαλαρώσει, να γευματίσει, να διασκεδάσει με τα κύματα ή να κάνει ηλιοθεραπεία.
Ο πιο διασκεδαστικός χώρος του Anka είναι το Beach Club. Η μετακινούμενη ξύλινη προβλήτα στην πρύμνη του σκάφους, η οποία λειτουργεί σαν την πόρτα των φεριμπότ, προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, ενώ στο γκαράζ μπορεί να βρει κανείς από jetski ως κανό και Seabobs, τα καινούρια μοδάτα παιχνίδια θαλάσσης που λειτουργούν ως… πύραυλοι και επιτρέπουν την ελαφρά ανύψωση του χειριστή τους 2-3 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Επίσης εντυπωσιακό είναι και το κυρίως καθιστικό του Anka, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλινο δάπεδο από wenge, ένα αφρικάνικο όσπριο σκληρόξυλο και στιλβωμένα διαφράγματα καρυδιάς. Εκεί, υπάρχει και η τραπεζαρία με την υπογραφή του Οίκου Fendi Casa, ενώ τα έπιπλα είναι όλα ειδική παραγγελία από την Princess. Ο χώρος αυτός είναι πραγματικά τεράστιος και «μεγαλώνει» ακόμα περισσότερο όταν ανοίγει η γυάλινη δίοδος προς τα καταστρώματα και τα μπαλκόνια.
Κάθε χώρος του Anka είναι πραγματικά ξεχωριστός και θυμίζει 5άστερη σουίτα ξενοδοχείου, ενώ κρύβει παντού μικρές εκπλήξεις πολυτέλειας που κάνουν την κρουαζιέρα πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους της εταιρείας, η ενοικίαση του Anka για μία εβδομάδα στη Μεσόγειο ξεκινά από τα 135.000 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα πάντα με τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger