Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Χρώματα από το Νεπάλ στη Σκόπελο


Πολυμελής ομάδα από το μακρινό Νεπάλ θα ταξιδέψει στη Σκόπελο προκειμένου να συμμετάσχει στο 5οΦεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που πραγματοποιείται στη Σκόπελο από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 7.500 θεατές.

Παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων με παραδοσιακούς χορούς από το Νεπάλ, τη Νότια Ιταλία, τον Πόντο και άλλες περιοχές της Ελλάδας συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που αποτελεί θεσμό και διοργανώνεται στη μνήμη του αείμνηστου χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου.
H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Σκοπέλου, και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βάζει τη διοργανωτική της σφραγίδα σε μια κορυφαία ενότητα πολιτισμού που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Για τρεις ολόκληρες μέρες η Σκόπελος θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης για τους πολυάριθμους θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, το νησί θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς γεφυρώνοντας την Ελλάδα με τις χορευτικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας και του Νεπάλ, και αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους. Ταυτόχρονα, η Σκόπελος θα υποδεχθεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, που θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη τριήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.
«Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, στο οποίο βάζουμε την ψυχή μας και διοργανώνεται με πολύ συναίσθημα. Μας συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου και η μεγάλη απήχηση που υπάρχει κάθε χρόνο», όπως αναφέρει  η Ναυσικά, κόρη του αξέχαστου Διαμαντή Παλαιολόγου.
Ξεχωριστή πινελιά στο φετινό φεστιβάλ θα αποτελέσει η χορευτική παράσταση «Ανάμεσα σε δυο ποτάμια: Ο Κρητικός χορός συναντά το Φλαμένκο» με τους δεξιοτέχνες χορευτές της Κρήτης, Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη, ιδρυτές της Ομάδας Εκφρασης Κρητικών Χορών, και την εξαιρετική χορεύτρια του flamenco Αργυρώ Τσάπου. Επίσης η έκθεση με χειροποίητα αντίγραφα ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών σε φιγούρες Playmobil και η έκθεση ζωγραφικής στο πλαίσιο της ομώνυμης διαγενεακής δράσης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με τη συμμετοχή του ΚΑΠΗ και του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger