Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Σκόπελος: Συνάντηση Νεαρών Δημιουργών


Εκατό νέοι στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Σκοπέλου
Για έβδοµη χρονιά διοργανώνεται στη Σκόπελο το Διεθνές Νεανικό Κινηµατογραφικό Φεστιβάλ Σκοπέλου (SIFFY), στο διάστημα από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά ηλικίας 8 – 18 ετών, το μοναδικό στην Μεσόγειο, για τη διοργάνωση του οποίου απαιτείται προετοιμασία ενός έτους.

Δεκαπέντε παραγωγοί – σκηνοθέτες (film makers) απ’ όλο τον κόσµο καλούνται να συνεργαστούν µε περίπου 100 παιδιά για επτά ηµέρες και να τα βοηθήσουν να δηµιουργήσουν µόνα τους ταινίες µικρού µήκους. Τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες , σεναριογράφοι, ηθοποιοί στις δικές τους ταινίες.
Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα θεμά σχετικό µε το νησί της Σκοπέλου. Το θέµα φέτος είναι «Η Μητέρα Γη». Στη διάρκεια του SIFFY, τα παιδιά ενηµερώνονται από ανθρώπους που το επάγγελµά τους σχετίζεται άµεσα µε τη γη, έτσι ώστε να αποκτήσουν ερεθίσµατα και ιδέες για τη δηµιουργία των ταινιών.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν την τελευταία ηµέρα του φεστιβάλ 2 Αυγούστου στις 21:00 στο αµφιθέατρο του Πεπαρήθειου Δηµοτικού Σχολείου Σκοπέλου.
Οι καλύτερες ταινίες του SIFFY θα προβληθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Παλαιότερες ταινίες έχουν προβληθεί στην Κίνα, την Αγγλία, την Κορέα, την Ισπανία και σε πολύ γνωστά φεστιβάλ στις Ηνωµένες Πολιτείες, ενώ αρκετές από αυτές έχουν κερδίσει κινηµατογραφικά βραβεία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά που συµµετείχαν στο φεστιβάλ, να ταξιδέψουν στην Κορέα, την Ισπανία και τις Ηνωµένες Πολιτείες, προκειμένου να λάβουν μέρος σε άλλα φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger