Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας Σήμερα στις 7 το απόγευμα


Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης προχωρούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), σήμερα στις 7 το απόγευμα.
Για την καλύτερη οργάνωση της καθόδου των οικογενειών στο υπουργείο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ., με βάση τα παραρτήματα των φορέων: Για τα Νότια στο μετρό της Δάφνης. Τα Δυτικά στο μετρό Αγ. Αντώνιος. Τα Βόρεια στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας. Από τον Πειραιά στο σταθμό του Ηλεκτρικού. Κεντρική προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση διεκδικούν: Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους. Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - Αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αμεση δημιουργία κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Οι φορείς προειδοποιούν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου για σήμερα ότι «δεν θα φύγουμε από το υπουργείο αν δεν αποσπάσουμε συγκεκριμένη δέσμευση για άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καταβληθούν τώρα τα οφειλόμενα προς τους γονείς, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να συνεχίσουν τις θεραπείες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button