Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων των ΟΤΑ


Συζητήθηκε την Τρίτη 20 Ιούνη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μια ακόμα φορά το θέμα των συμβασιούχων των ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην εργασία των συμβασιούχων, το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία στήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι περισσότεροι σύμβουλοι της ΠΕΑ και της ΑΣΠΙ, ο δημοτικός σύμβουλος της Ικα.Ρι.Α (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισε γιατί διαφώνησε με το πολιτικό πλαίσιο της εισήγησης.
Συνοπτικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
Το δημοτικό συμβούλιο επανέρχεται μετά την δημοσίευση της αναμενόμενης απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την οποία έχει τοποθετηθεί με την 90/2017 απόφαση οπού κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του Δ.Σ της Ικα.Ρι.Α) κάλεσε την κυβέρνηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μετρά ώστε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι αναγκαίες αυτές θέσεις εργασίας και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Καλέσαμε να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Ενώ παράλληλα καταθέσαμε πρόταση στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου για κοινή αντιμετώπιση από όλους τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου, χωρίς μέχρι στιγμής καμιά ανταπόκριση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας με την τελευταία του απόφαση (105/2017) καταγγέλλει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και την κυβέρνηση εκτιμώντας ότι οι πολιτικές της ευθύνες είναι ακέραιες (Αφού από το 2015 αναπαράγει το αδιέξοδο, παράλληλα με την πολιτική που γεννά και οξύνει τα ίδια προβλήματα).
Παράλληλα, δηλώνει έμπρακτα την συμπαράσταση του στους συμβασιούχους εργαζόμενους:
Απαιτώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μετατροπή των θέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011.
Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της». 
Τέλος, ο Δήμος Ικαρίας στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ευδήλου, «για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία χωρίς καθυστέρηση να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών τους θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger