Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ξανά πρόεδρος της Hellenic Seaways ο Κ. Κληρονόμος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στη Hellenic Seaways, καθώς την Τρίτη, 16 Μαϊου, μετά από αίτημα του βασικού μετόχου «Μινωικές Γραμμές» πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
 Η εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», που κατέχει το 48,53% των μετοχών της Ηellenic Seaways (HSW), είχε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, καθώς, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η εκτελεστική διοίκηση της ΗSW είχε προχωρήσει σε αγορές και πωλήσεις πλοίων που στερούνται στρατηγικού πλάνου, καθώς και σε εκτεταμένες μετασκευές τους, ενίοτε κατά παραβατική υπέρβαση του κόστους προϋπολογισμού τους, ενέργειες που οδήγησαν την εταιρεία σε υψηλές ταμιακές εκροές».
 Επίσης, είχε ζητήσει ανάκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και εκλογή νέου.
Οι εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με στήριξη της πλειοψηφίας των μετόχων στη Διοίκηση της εταιρείας, ενώ αναφορικά με το θέμα που είχαν θέσει οι «Μινωϊκές» για τις αγορές και πωλήσεις πλοίων, είχε ήδη προηγηθεί, από 26 Απριλίου 2017, έκδοση δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τη Διοίκηση της εταιρείας, κρίνοντας ότι «οι καταλογιζόμενες πράξεις υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ενδυνάμωσης της εμπορικής παρουσίας της Hellenic Seaways και ότι με αυτές επιδιώχθηκε το συμφέρον της εταιρείας και η επίτευξη του εταιρικού σκοπού».
Αναφορικά με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεσή του αποτελείται από τους: Αντώνη Αγαπητό, Σταύρο Αγγελιδάκη, Μιχαήλ Βαβουράκη, Γεώργιο Βασιλοκωνσταντάκη, Τάκη Κληρίδη, Κωνσταντίνο Κληρονόμο, Ιωάννη Κορέ, Κωνσταντίνο Λοϊζίδη, Γεώργιο Παπαϊωάννου, Μιχαήλ Σαρλή κα Ηλία Τρίγκα.
Οι μέτοχοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στα ίδια έως σήμερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με την προσθήκη δύο νέων μελών, του ναυπηγού Μιχαήλ Βαβουράκη και του οικονομολόγου Ηλία Τρίγκα.
Μετά την εκλογή, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την πρώτη του συνεδρίαση, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ως πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κληρονόμο, ως Α' αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αντώνη Αγαπητό και ως Β' αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Παπαϊωάννου.
Μετά το τέλος των εργασιών, ο διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, Αντώνης Αγαπητός, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της εταιρείας. Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η Διοίκηση της Hellenic Seaways συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger