Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Focus: «Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους τουρίστες από ποτέ»

Focus: «Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους τουρίστες από ποτέ»

Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία

Με αφορμή το ρεκόρ τουριστών που αναμένεται την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus σημειώνει: «Πτήσεις και ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη. Η Ελλάδα θα βιώσει την μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών εδώ και δεκαετίες. (..) Κυρίως Γερμανοί επιλέγουν φέτος ελληνικούς προορισμούς. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Γερμανών θα αυξηθεί κατά 1 εκ. σε συνολικά 3 εκατομμύρια. Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία. 

Όπως λέει ο Δημήτρης Σκαλίδης, ξενοδόχος στο Τολό, "από το 2015 έχουν σταματήσει οι μεγάλες απεργίες, επιθέσεις δεν γίνονται ούτως ή άλλως στην Ελλάδα, οπότε οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς". Και συνεχίζει: Την ίδια στιγμή η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσφυγικές ροές. Ακόμα και στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο τουρισμός επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά σε ανοδική τροχιά. Όμως τα μέτρα λιτότητας και οι αυξήσεις φόρων, που ζητούν οι δανειστές, έχουν επιπτώσεις. Έτσι για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξήθηκε από το 13% στο 24%. "Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί δεν μετακυλύουμε τον ΦΠΑ στους πελάτες ", διαβεβαιώνει ο ξενοδόχος Δημήτρης Σκαλίδης στο γερμανικό περιοδικό».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger