Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

«Σαφάρι» ελέγχων στο νησί από μικτά κλιμάκια των Αθηνών!


«Σαφάρι» ελέγχων από μικτά κλιμάκια των Αθηνών που έφτασαν στη Ρόδο διενεργούνται τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», για την έκδοση αποδείξεων και τον εντοπισμό μαύρης εργασίας καθώς το νησί μας βρίσκεται στη λίστα με τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εμφαση έχει δοθεί στις τουριστικές περιοχές και τα κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και του ΙΚΑ «σαρώνουν» το νησί και κάνουν φύλλο και φτερό καταστήματα υγειονομικού, κυρίως, ενδιαφέροντος, προκειμένου να επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.
Τα παράπονα των επιχειρηματιών για «επιλεκτικούς» ελέγχους δεν λείπουν ούτε φέτος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη των κλιμακίων ακούνε τον… εξάψαλμο από επαγγελματίες που με δυσκολία συγκρατούν την αγανάκτησή τους στο άκουσμα της διενέργειας ελέγχου.
Τα κλιμάκια θα διενεργούν ελέγχους καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ στο σχέδιο δράσης του φετινού καλοκαιριού, αλλά και τις προφορικές εντολές που έχουν λάβει, κυριαρχεί η διαταγή «σαρώστε στοχευμένα». Αξίζει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί ενημερώνονται για τους τρόπους που φοροδιαφεύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια, εταιρείες ενοικίασης σκαφών έως ατομικές επιχειρήσεις ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν ακόμη και οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες στις παραλίες.
Η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης πάντως, έχει φέρει στα όριά τους, τους επαγγελματίες του τουρισμού, που θα πρέπει στους μήνες της τουριστικής περιόδου να εργαστούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του κράτους αλλά και για να αποταμιεύσουν χρήματα ώστε να περάσουν τον χειμώνα, κάτι που όπως υποστηρίζουν είναι πλέον αδύνατον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η ανάρτηση στο facebook, του επιχειρηματία κ. Μιχάλη Σαρρή, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης στην Μεσαιωνική Πόλη και περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως είναι πλέον αδύνατον, ένας επαγγελματίας να αντεπεξέλθει στην ληστρική φορολόγηση, στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης και να αποταμιεύσει χρήματα για την χειμερινή περίοδο: «Για να τιμολογήσουμε ένα πιάτο με φαγητό, μετράμε το συνολικό κόστος των πρώτων υλών όπως τα αγοράσαμε από την αγορά και μετά την επεξεργασία τους, πολλαπλασιάζουμε το κόστος των υλών επί τρία και προσθέτουμε τον ΦΠΑ!!
Σ΄ ένα πιάτο λοιπόν που το πουλάμε 10 ευρώ, αν αφαιρέσουμε τον ΦΠΑ μας μένουν 7,5 ευρώ! Απ αυτά το 33,3% ανήκει στις πρώτες ύλες το 13% ανήκει με νόμο στο προσωπικό του σέρβις!! Το 12% στο μισθωτό προσωπικό! Το 9% ανήκει στην ασφάλιση του προσωπικού! Στο ενοίκιο και στους κοινόχρηστους χώρους το 3%, στο τέλος ακαθαρίστων λογαριασμών το 2%, στο ενεργειακό το 5%, στις φθορές και στις συντηρήσεις σκευών και συσκευών το 5%, στα αναλώσιμα (χαρτικά, απορρυπαντικά, νερό,) 4%, στην ασφάλεια και στην υποστήριξη λειτουργίας ( λογιστής, εκτυπώσεις καταλόγων, κεράσματα, ΑΕΠΙ, κλπ) το 2,4 %!
Μένει σαν κέρδος με το ζόρι, μαζί με τους φόρους, το 7,3%!! Απ’ αυτό το 7,3% τώρα βγάζουμε το 25% σαν προκαταβολή φόρου, το 29% σαν φόρο εισοδήματος! Το 12% σαν φόρο επιτηδεύματος, το 7% σαν φόρο αλληλεγγύης και το 27% την ασφάλιση του επιτηδευματία!!
ΤΙ ΡΩΤΗΣΑΤΕ!!!! Τι μένει στην τσέπη!! Υπερκαλύφθηκε το 100% κατά πολύ!!! ΟΟΟΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!! Ζούμε μ’ αυτά που το κράτος μας συμβουλεύει, να κλέβουμε!! Και στέλνει αυτούς με τα κοντοβράκια (νέες εμφανίσεις ΣΔΟΕ) να δικαιολογήσουν στα δικά σας μάτια την παρουσία του και την δήθεν προστασία σας από μας τους ΚΛΕΦΤΕΣ του δημοσίου χρήματος!! Ξέρετε εσείς πόσες φορές εμείς κάναμε παραστάσεις γιατί δεν θέλουμε να κλέβουμε; Αλλά οι εκκλήσεις μας και οι φωνές μας προς το κράτος δεν ακούγονται, γιατί σαν εικόνα στις τηλεοράσεις και σαν ήχος στα ραδιόφωνα ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button