Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τουρκικές απειλές στους Αμερικάνους!

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο κορυφαίος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν Ιλνούρ Τσεβίκ- με απειλές κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως ενδέχεται να πάθουν ζημιά και αμερικανοί στρατιώτες από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσεβίκ είχε δηλώσει στις 4 Μαΐου ότι από τις επιχειρήσεις της τουρκικής Αεροπορίας εναντίον του YPG στη βόρεια Συρία είναι δυνατόν κάποιοι πύραυλοι να αστοχήσουν και να κτυπήσουν και αμερικανούς στρατιώτες.
«Αν το προχωρήσουν πολύ (σ.σ. εννοώντας τις αμερικανικές δυνάμεις στο πλευρό του Κουρδών) , τότε και εμείς θα πράξουμε αναλόγως. Και το γεγονός ότι είναι εκεί αμερικανικά τεθωρακισμένα, δεν σημαίνει τίποτα… Μερικές ρουκέτες κατά λάθος χτυπάνε και αυτούς» είχε πει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τώρα σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε καθώς κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για εκείνη τη δήλωση αρ΄΄εμεινε στην ίδια γραμμή, με την άδεια και την σύμφωνη γνώμη βέβαια πάντα του ένοικου του «Παλατιού» στην Άγκυρα.
Μιλώντας στην εφημερίδα Γενί Μπιρλίκ χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις:
«Μετά από συνέντευξη που έδωσα στον Ερκαν Ταν, πρόβαλλαν την συνέντευξη αυτή ως «Ιλνούρ Τσεβίκ: Η Τουρκία χτυπά την Αμερική στην Συρία» είπε ο Τσεβίκ για να συνεχίσει:
«Αυτό που ειπώθηκε νομίζω είναι σαφές! Εάν οι ΗΠΑ στηρίζοντας το YPG και το ΡΚΚ, αναλάβει τον ρόλο της ασπίδας τους έναντι της Τουρκίας και το ΡΚΚ διαμέσου του συριακού κλάδου του YPG συνεχίσει την τρομοκρατική του δράση κατά της Τουρκίας, αργά ή γρήγορα, όπως είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία αυτούς “σε μια βραδιά ξαφνικά θα τους χτυπήσει απροειδοποίητα” και ζημία μπορεί να υποστούν και οι στρατιώτες των ΗΠΑ… Είναι μάταιη η προσπάθεια να εξάγεται άλλο συμπέρασμα πέραν τούτου», κατέληξε ο Τσεβίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger