Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Στα 300.000 ευρώ το όριο για πλειστηριασμούς

«Πράσινο φως» για πλειστηριασμούς κατοικιών, εφόσον το ποσό της κατάσχεσης ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, ανάβουν οι συμβολαιογράφοι, μειώνοντας το σχετικό πλαφόν κατά 100.000. Σε πιλοτική λειτουργία μπαίνει πιθανότατα από τον Ιούνιο και το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Πράσινο φως» για πλειστηριασμούς κατοικιών όταν το ποσό της κατάσχεσης ξεπερνά τα 300.000 ευρώ ανάβουν οι συμβολαιογράφοι, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες προκειμένου να μπει σε πιλοτική λειτουργία -πιθανότατα από τον επόμενο μήνα- η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει τον δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Μετά το άνοιγμα των πλειστηριασμών και για κατοικίες, όταν οι εγγραφές της κατάσχεσης είναι ίσες ή μεγαλύτερες των 400.000 ευρώ, που αποφάσισε πριν από τρεις εβδομάδες η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (προκειμένου να μην επωφελούνται από την πολύμηνη αποχή τους οι μεγαλοοφειλέτες), τώρα το σχετικό πλαφόν μειώνεται κατά 100.000 ευρώ.
Ετσι, από σήμερα μπορούν να χορηγούνται από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους ή από τη Συντονιστική Επιτροπή τους άδειες για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών και για κατοικίες, ακόμα και όταν επισπεύδονται από τις τράπεζες, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς (ΕΦΚΑ) ή τους ΟΤΑ, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική απαίτηση (δηλαδή το ποσό της εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger