Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Europa League: Στα ημιτελικά Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Λιόν και Θέλτα

Europa League: Στα ημιτελικά Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Λιόν και ΘέλταΣυμπληρώθηκε το παζλ των ημιτελικών του Europa League με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Θέλτα και Λιόν να προκρίνονται στους «4» της διοργάνωσης.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι τρεις από τους τέσσερις αγώνες της επαναληπτικής φάσης οδηγήθηκαν στην παράταση, ενώ ένας εξ αυτών κρίθηκε στα πέναλτι.
Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στο 90λεπτό ήταν η Θέλτα, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γκενκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-2 στο Βίγκο, κατέκτησε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Αντίθετα προκρίσεις-θρίλερ πήραν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Άγιαξ. Η ομάδα του Μουρίνιο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με την Άντερλεχτ και δεδομένου ότι το ίδιο σκορ είχε εμφανιστεί και στο πρώτο ματς, υπήρξε ημίωρη παράταση στην αναμέτρηση.

Εκεί πάντως χαμογέλασαν οι Άγγλοι που με γκολ του Ράσφορντ πήραν το εισιτήριο για τους «4», όπου θα βρεθεί και ο Άγιαξ.

Ο Αίαντας από την πλευρά του ηττήθηκε με 2-0 στο Γκεζελκίρχεν από τη Σάλκε, δέχτηκε και ένα τρίτο γκολ στην παράταση, αγωνιζόμενος μάλιστα με 10 παίκτες, ωστόσο με τέρμα του Καλιγκιούρι κατάφερε να κλέψει την πρόκριση από τους «βασιλικούς μπλε».

Τέλος στα πέναλτι κρίθηκε ο νικητής στο ζευγάρι Μπεσίκτας-Λιόν, καθώς οι Τούρκοι επικράτησαν με 2-1, όσο δηλαδή είχαν ηττηθεί στη Γαλλία.

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν αλλάξει κάτι στο έξτρα μισάωρο το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου εκεί οι «λιονέ» επικράτησαν με 7-6, κλείνοντας κι αυτοί θέση για τα ημιτελικά.

Αναλυτικά τα σκορ των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης:


Πέμπτη
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ 2-1 [παρ.] (10' Μχιταριάν, 107' Ράσφορντ / 32' Χανί) [1-1]

Γκενκ - Θέλτα 1-1 (67' Τροσάρ / 63' Σίστο) [2-3]

Σάλκε - Άγιαξ 3-2 [παρ.] (53' Γκορέτσκα, 56' Μπούργκσταλερ, 101' Καλιτζούρι / 111' Φίρχεφερ, 120' Γιουνές) [0-2]

Μπεσίκτας - Λιόν 2-1 [6-7 πέν.] (27' και 58' Ταλίσκα / 34' Λακαζέτ) [1-2]

*Στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου ματς
** Με μαυρισμένο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger