Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ολα χύμα ο Καζαντζόγλου: "Τραγικά λάθη η ΑΕΚ, όπως στρώσανε, να κοιμηθούνε - Αυτό είναι το ζευγάρι στον τελικό"

Ολα χύμα ο Καζαντζόγλου: "Τραγικά λάθη η ΑΕΚ, όπως  στρώσανε, να κοιμηθούνε - Αυτό είναι το ζευγάρι στον τελικό"

Εξω από τα δόντια και χωρίς φόβο τα λέει ο γνωστός ρεπόρτερ ΑΕΚ, Σταύρος Καζαντζόγλου, για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Από τα... νύχια του δε γλιτώνει κανείς και ρίχνει πραγματικά φαρμακερές αλήθειες.O έμπειρος ρεπόρτερ της εφημερίδας "Goal" και του enwsi.gr μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-2 και με αφορμή το αποτέλεσμα μιλά για το παρελθόν και το μέλλον της ΑΕΚ, αναλύει τα λάθη που έγιναν φέτος στην ομάδα, σχολιάζει το υλικό που έχει ο Χιμένεθ κι εκφράζει την άποψη του για τον Ισπανό τεχνικό, ενώ αφήνει το καλύτερο για το τέλος!
Συνέντευξη στον Γιώργο Κτενά
Διαβάστε τι μας είπε!
Νίκη της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

Εγώ θα έλεγα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυριαρχούσε. Είναι φανερό πιστεύω σε όλους, πως οι εποχές που τα πάντα τέλειωναν πριν καν αρχίσουν, έχουν παρέλθει. Η ΑΕΚ είχε από φέτος την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά έδειξε αυτοκτονικές τάσεις και έχασε την ευκαιρία. Η νίκη της ΑΕΚ ήταν φυσιολογική, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Σας θυμίζω, πως η ΑΕΚ μετρά τέσσερις νίκες τον τελευταίο χρόνο. Ηταν εκείνη που τον ζόρισε δίχως καν να έχει επιστρέψει στη φυσική της θέση, ήταν εκείνη που πέρυσι του στέρησε το αήττητο, ήταν εκείνη που πέρυσι του πήρε το κύπελλο, ήταν εκείνη που τον νίκησε πεντακάθαρα φέτος. Και τώρα, νομίζω πως εύλογα ήρθε η στιγμή να νικήσει και τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο του. Ειδικά, από τη στιγμή που μπόρεσαν να επιτευχθούν συνθήκες ισονομίας και να μην επικρατήσουν καταστάσεις που σημάδεψαν αντίστοιχα ματς παρελθόντων ετών.

Διπλό στο Φάληρο με τέτοιο σκορ, σημαίνει ουσιαστικά και πρόκριση επί του Ολυμπιακού; Τι βλέπεις στο άλλο ζευγάρι;

Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος αναλυτής για να καταλάβεις πως η ΑΕΚ έχει πλέον σημαντικότατο πλεονέκτημα. Αλλωστε, στο ΟΑΚΑ έχει δείξει πως έχει τον τρόπο της να νικά κάθε αντίπαλο και να παίρνει αυτό που θέλει. Βέβαια, επειδή ακριβώς τα ματς πλέον παίζονται στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία του. Εχω την πεποίθηση πάντως, πως η ΑΕΚ ελέγχει την κατάσταση και έχει προβάδισμα. Για το άλλο ματς, δίχως να έχω κάποια μεγάλη εμπιστοσύνη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, εκτιμώ πως τα πάντα έχουν κριθεί. Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ βρει δύο και τρία γκολ, θεωρώ απίθανο η άμυνα του να κρατήσει.

Σχόλιο για όσα έγιναν μετά τη λήξη του ματς;

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η κάθε πλευρά εμφανίζει μια δική της πραγματικότητα. είναι λυπηρό να γίνονται παιχνίδια και τα αποδυτήρια να αστυνομοκρατούνται. Βέβαια, εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός: όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς. Ο Ολυμπιακός αξιοποιούσε με κάθε τρόπο τα προηγούμενα χρόνια τη δύναμη της έδρας του και είχαν υπάρξει καταγγελίες για απίστευτα περιστατικά. Σας θυμίζω μόνο όσα κατήγγειλε ο Πλατανιάς προ εβδομάδων.

Ποια λάθη έκανε φέτος η ΑΕΚ και έμεινε μακριά από το πρωταθλητισμό συνέπειας;

Μεγάλα και τραγικά. Θεωρώ λάθος την επιλογή του Κετσπάγια στο ξεκίνημα και τις καθυστερημένες κινήσεις ενίσχυσης, αλλά καταστροφική επιλογή τον Μοράις που ακολούθησε. Η ΑΕΚ έδειξε με τον Χιμένεθ, έναν κανονικό προπονητή, με πλεονεκτήματα (όπως το κοουτσάρισμα) και αδυναμίες, πως διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Δεν το εκμεταλλεύθηκε, πολλές φορές η ίδια κίνησε διαδικασίες για να το απαξιώσει, αλλά έστω και στο φινάλε όλοι έχουν ρόλο και βλέπουν πως μπορούν να είναι χρήσιμοι για την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ.

Σε επίπεδο προσώπων ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι απέδειξαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν;

Η άποψη μου είναι πως το υλικό της ΑΕΚ είναι εξαιρετικό. Θεωρώ, πως εάν διατηρηθεί αυτός ο κορμός και υπάρξουν 2-3 ποιοτικές προσθήκες, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Υπήρξαν βέβαια αστοχίες. Δείτε τον Αλμέϊδα, έναν παίκτη που δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα. Η ΑΕΚ έχει κλείσει τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα, θα τελειώσει αυτές τις μέρες με τον Κολοβέτσιο και μένουν οι υποθέσεις Βάργκας, Πέκχαρτ, Αραβίδη. Το ζητούμενο θα είναι η δημιουργία ενός ρόστερ με 24-25 καλούς ποδοσφαιριστές.

Τι χρειάζεται να γίνει στο θέμα προπονητή; Μένει ο Χιμένεθ;

Η ΑΕΚ δεν θα έχει χρόνο για πειραματισμούς. Ο Χιμένεθ έχει δείξει πως μπορεί να προσφέρει, αλλά ακόμα θα έλεγα πως είναι 50-50 η παραμονή του. Στην ΑΕΚ δεν βιάζονται, καθώς υπάρχει ήδη συμβόλαιο με τον Ισπανό για τη νέα σεζόν. Πάντως, θα προσμετρήσει πως η ΑΕΚ πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία τέλος Ιουνίου και θα δώσει ευρωπαϊκά ματς στα μέσα Ιουλίου. Οπότε, ο προπονητής πρέπει να είναι έγκαιρα στην ομάδα και να έχει λόγο στις αποφάσεις.

Τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να ρίξει τον Ολυμπιακό από την κορυφή την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους μνηστήρες.

Απλά να μην έχει αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Να κάνει γρήγορες κινήσεις ενίσχυσης, να διατηρήσει τον κορμό της φετινής περιόδου που αποδεικνύεται στην πράξη πως μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Εάν η ΑΕΚ δεν βγάλει τα μάτια της, μπορεί να δει πολύ μακριά για τη νέα σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger