Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η κωλοτούμπα του Τραμπ για την επίθεση στη Συρία: Τι έλεγε το 2013 και πριν τις εκλογές

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει επίθεση στο έδαφος της Συρίας με πυραύλους Tomahawk σηματοδοτεί μία θεαματική αλλαγή στάσης για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το 2013 είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στις σκέψεις του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για επέμβαση στη Συρία, μετά από αντίστοιχη επίθεση με χημικά όπλα.

“Ο πρόεδρος πρέπει να λάβει έγκριση από το Κογκρέσο προτού επιτεθεί στη Συρία – μεγάλο λάθος αν δεν το κάνει!”, έγραφε στο Twitter στις 31 Αυγούστου του 2013 ο Τραμπ.
Σε άλλη ανάρτησή του, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013, έγραφε: “Και πάλι, στον πολύ ανόητο ηγέτη μας, μην επιτεθείτε στη Συρία – αν το κάνετε πολλά άσχημα πράγματα θα συμβούν και από αυτήν τη μάχη οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν τίποτα”.
Όμως και στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ κατηγόρησε επανειλημμένα την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, ότι ήθελε να ξεκινήσει πόλεμο με τη Συρία, ο οποίος “θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”, καθώς θα έφερνε τις ΗΠΑ σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του στη Συρία δεν είναι να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Άσαντ, αλλά να εξαλειφθεί το Ισλαμικό Κράτος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger