Με ταχείς ρυθµούς, ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει επενδύσει ήδη µεγάλα ποσά στη Βόρεια Ελλάδα, απλώνει νοτιότερα τα επιχειρηµατικά του σχέδια. ∆είχνοντας ξεκάθαρα ότι ήρθε για να µείνει στο ελληνικό επιχειρείν, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει στραφεί εδώ και καιρό στον τοµέα του real estate, στον οποίο, κατά κοινή οµολογία, η οικονοµική κρίση έφερε σηµαντικές ευκαιρίες. Οπως αποκαλύπτουν σήµερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στους επόµενους στόχους του επιχειρηµατία συµπεριλαµβάνεται η Σκιάθος, στην οποία εµφανίζεται αποφασισµένος να αποκτήσει µεγάλα τµήµατα γης. Μαγεµένος και ο ίδιος από την οµορφιά του νησιού των Σποράδων, που έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ηδη έχει «βολιδοσκοπήσει» την Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιµάνι του νησιού του Παπαδιαµάντη και µοιάζει µε επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριµένο νησί από ισχυρούς επιχειρηµατίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. ∆ιοικητικά, η νησίδα ανήκει στον ∆ήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηµατικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ. Η Τσουγκριά είναι καλυµµένη από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, και οι σµαραγδένιες παραλίες της µαγνητίζουν τους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. Η έκτασή της είναι 1,14 τετραγωνικά χιλιόµετρα και οι επισκέπτες την προσεγγίζουν µε τουριστικά σκάφη από το λιµάνι της Σκιάθου ή µε τα τέντερ από τα κότερα που κατακλύζουν τα καλοκαίρια την περιοχή. Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, αφού ρώτησαν κι έµαθαν τα πάντα για το νησί, άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για το µέλλον, ώστε να επαναληφθούν οι συζητήσεις. Ωστόσο, ο επιχειρηµατίας έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις στους συνεργάτες του να εντοπίσουν και άλλα τµήµατα γης στη Σκιάθο και να τον ενηµερώσουν για τους τρόπους αξιοποίησής τους. Στο νησί, σύµφωνα µε τοπικούς παράγοντες, πωλούνται αυτή την περίοδο οικόπεδα-φιλέτα κοντά σε δηµοφιλείς παραλίες, όπου θα µπορούσαν να δηµιουργηθούν ξενοδοχεία-µπουτίκ ή µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες, ανάλογα µε την οικονοµική επιφάνεια του εκάστοτε επενδυτή.
ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ
Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να ξεκινήσει τις επενδύσεις του στη Σκιάθο από την κατασκευή ελικοδροµίου, ώστε να πηγαινοέρχεται χωρίς προβλήµατα µε το ιδιωτικό ελικόπτερό του. Ηδη έχει εντοπιστεί ο χώρος, σε περιοχή κοντά στο αεροδρόµιο του νησιού, και σύντοµα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ελικοδροµίου, που θα ανοίξει τον δρόµο, για την ακρίβεια τον… αεροδιάδροµο, στον επιχειρηµατία για συχνότερες επισκέψεις στις Σποράδες. Αλλωστε, την επίσκεψή του στη Σκιάθο το καλοκαίρι του 2015, όταν, ελλείψει ελικοδροµίου, το ιδιωτικό του ελικόπτερο προσγειώθηκε σε δηµόσιο δρόµο, είχαν αποκαλύψει τότε τα «Π», δηµοσιεύοντας και τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουµέντα. Η προσγείωση προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους κατοίκους, που έσπευσαν να τα «ψάλουν» στους πιλότους και να τους ξεκαθαρίσουν ότι «δεν µπορεί να επαναληφθεί κάτι τέτοιο». Από τότε κύλησε πολύ νερό στον µύλο της επιχειρηµατικής δραστηριότητας του κ. Σαββίδη, που αποφάσισε να επεκταθεί στις Σποράδες, συνδυάζοντας επιχειρήσεις και καλοκαιρινές διακοπές. Λάτρης του νησιού είναι, άλλωστε, και ο γιος του, που επίσης έχει επισκεφθεί τις όµορφες παραλίες του στο παρελθόν.
Πηγή: parapolitika.gr