Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Για τις 6 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη Θεοφίλου

Τάσος Θεοφίλου

Δεν συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Τάσου Θεοφίλου σε δεύτερο βαθμό εξαιτίας ασθένειας δικαστή.
Στις 6 Απριλίου η απολογία του κατηγορούμενου, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για αιματηρή ληστεία στην Πάρο, που είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού ταξί.

Η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και από την ανθρωποκτονία ως άμεσο αυτουργό.
Το στοιχείο που ενέπλεξε τον κατηγορούμενο ήταν ένα καπέλο που... παρουσιάστηκε αργότερα (όχι μετά τη ληστεία αλλά μετά τη σύλληψή του) και σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία του DNA του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη κατέθεσαν 19 μάρτυρες, εκ των οποίων κανείς δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος έκανε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από τις κατηγορίες. Έφεση έκανε και ο εισαγγελέας «υπέρ του Νόμου», κρίνοντας προφανώς ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά.
Ο Τάσος Θεοφίλου έχει δηλώσει:
«Θεωρώ τον δικαστικό αγώνα που καλούμαι να δώσω για την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες στο εφετείο μια στιγμή του αγώνα ενάντια στο βαθύ αστυνομικό κράτος, ενάντια στην ποινική καταστολή και τα ακραία δόγματά της.
Μια ιδιότυπη υπαρξιακά μάχη που κριτής και αντίπαλος ενσαρκώνονται στον ίδιο θεσμό, αυτόν της δικαστικής εξουσίας. Εγώ με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι όπως και στο πρωτόδικο έτσι και στο εφετείο δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανένα δικαστή να με πιστέψει.
Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του. Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις πράξεις που μου καταλογίζουν.
Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger