Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αλάτι

Αλάτι
Το αλάτι είναι ένα αγαθό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη συντήρηση των τροφίμων αλλά και να ενισχύσει τη γεύση τους. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όμως εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση αλατιού: [Κατανάλωση αλατιού]
Ο ΕΦΕΤ εκπόνησε πανελλαδική έρευνα αναφορικά με τις γνώσεις, στάση και συμπεριφορά των Ελλήνων σχετικά με την κατανάλωση αλατιού. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας: [Γνώσεις, στάση και συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι]
Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των δράσεων για τη μείωση πρόσληψης αλατιού από τον γενικό πληθυσμό, υλοποίησε διερευνητικό πρόγραμμα εκτίμησης της περιεκτικότητας αλατιού στο ψωμί. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση με τα αποτελέσματα αυτού του διερευνητικού προγράμματος: [Περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί] [Salt content of bread in Greece]
Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε το σποτ ευαισθητοποίησης των καταναλωτών ως προς τη μείωση αλατιού που επιμελήθηκε η Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ και προβάλλεται στις οθόνες των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ από τις 27 Μαρτίου 2014 έως τις 10 Απριλίου 2014.

[Σποτ (ελληνικά)] 
[Σποτ (αγγλικά)]
Ο ΕΦΕΤ συνεργάστηκε με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην έκδοση ενός περιεκτικού οδηγού για τους καταναλωτές σχετικά με τη χρήση μυρωδικών σε μερικά από τα πιο συνήθη τρόφιμα που γεμίζουν το ελληνικό τραπέζι, ως μέσο μείωσης ή/και αντικατάστασης της χρήσης αλατιού σε αυτά. Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό φυλλάδιο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα:
[Αντί για αλάτι, Μυρωδικά βότανα_ΕΛ] 
[Say YES to herbs and NO to salt_EN]
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ έχει εγκρίνει τη “Στρατηγική Μείωσης Αλατιού 2016-2020”, η οποία περιλαμβάνει 4 βασικούς πυλώνες. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της Στρατηγικής Μείωσης Αλατιού 2016-2020:
[Στρατηγική Μείωσης Αλατιού 2016-2020]
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων συνδιοργανώνει με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων την 1η Ημερίδα με θέμα τη μείωση αλατιού, στις 4 Νοεμβρίου 2016. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να κατεβάσετε το Πρόγραμμα της Ημερίδας καθώς και το infographic που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο αυτής της Ημερίδας.
[Πρόγραμμα Ημερίδας - gr] 
[Scientific Programme - eng] 
[infographic - gr] 
[infographic - eng]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger