Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η «Μυρτιδιώτισσα» στη γραμμή Βόλου –Β. Σποράδων



Το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» της «Aqua Maria NE» αναμένεται να εξυπηρετήσει, εκτός απροόπτου,  τις ανάγκες των νησιών στο διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως και τις 6 Απριλίου, καλύπτοντας επί της ουσίας την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων,  σε μια καίρια χρονική στιγμή.

 Ο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ, μετά τις 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο σέρβις, γεγονός που συνεπάγεται προσωρινή ακινησία, το «Εξπρές Σκιάθος» της «Hellenic Seaways»  βρίσκεται σε φάση τεχνικών εργασιών, λόγω αλλαγής μηχανών, και το «Αqua Jewell» της «Alpha Ferries», αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια περί τα μέσα Μαρτίου.
Κατά συνέπεια, το  κενό που δημιουργείται  προκαλεί την έντονη ανησυχία των φορέων και των κατοίκων των νησιών, αλλά, όπως όλα δείχνουν, η γραμμή θα εξυπηρετηθεί από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο της «Aqua Maria NE».
Το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», το οποίο είναι δρομολογημένο στη γραμμή Βορείων Σποράδων – Αγίου Κωνσταντίνου για δεύτερη χρονιά, θα καλύψει  την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων κατά το προαναφερθέν διάστημα, κατά το οποίο θα παραμείνει σε ακινησία ο «Πρωτέας» λόγω του καθιερωμένου ετήσιου σέρβις.
  Μετά την ολοκλήρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων και αντίστροφα, το πλοίο θα επανέλθει στη γραμμή σύνδεσης των νησιών με τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Εξπρές Σκιάθος» αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με το αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στο αρμόδιο υπουργείο, και με δεδομένες τις τεχνικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το φλάιν κατ, της ίδιας εταιρείας θα δρομολογηθεί πριν το Πάσχα, στις αρχές Απριλίου.
Το «Αqua Jewell» της Alpha Ferries, τέλος, αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια περί τα μέσα Μαρτίου, στην ακτοπλοϊκή  γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger