Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καταδίκη για θανατηφόρο τροχαίο στη Σκόπελο

Δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 77χρονο Σουηδό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
 Η υπόθεση αφορούσε σε θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2014 στον Στάφυλο Σκοπέλου, με θύμα έναν 36χρονο Αλβανό οδηγό μοτοσικλέτας.
 Ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατες κακώσεις στον αυχένα και το κεφάλι, και κατέληξε κατά τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

 Το μοιραίο συνέβη κοντά σε χώρο στάθμευσης. Ο 77χρονος που οδηγούσε αυτοκίνητο, αποπειράθηκε να ενεργήσει αριστερή κίνηση, ενώ στο οδόστρωμα υπήρχε συνεχής διαχωριστική γραμμή.
 Ο άτυχος 36χρονος, προφανώς, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το προπορευόμενο όχημα, να εκσφενδονιστεί από τη μηχανή του και να πέσει πάνω στο τοιχίο του πάρκινγκ. Η μοτοσικλέτα του συρόταν επί μέτρα στο οδόστρωμα.
 Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με τη συνεκτίμηση όλων των παραγόντων, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι επιχείρησε αντικανονική κίνηση σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.             
Τόνισε στο δικαστήριο ότι εάν ο θανών είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ή όχι, ή εάν φορούσε το προστατευτικό του κράνος ή όχι και άλλες παράμετροι του δυστυχήματος, θα προκύψουν στην ακροαματική διαδικασία αστικού δικαστηρίου.
 Ο ίδιος επισήμανε πάντως, ότι ο 36χρονος είχε αναπτύξει ταχύτητα και είχε επιχειρήσει και ανεπίτρεπτη κίνηση (προσπέραση).    
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.
Ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή ενός έτους και το δικαστήριο καταδίκασε τον 77χρονο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή τριετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger