Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σποράδες Βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ζητάει ο δήμαρχος Σκιάθου Δ. Πρεβεζάνος και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης



Την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων, επισημαίνοντας σε επιστολή που απέστειλε χθες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι δεν θα στηριχθεί η δρομολόγηση τρίτου καραβιού εάν δεν υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πρεβεζάνος «Πληροφορηθήκαμε ότι ζητήθηκε η τροποποίηση του προγράμματος ακινησιών των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων, στην κατεύθυνση εκκίνησης δρομολογίων, όχι από τον Φεβρουάριο αλλά από την περίοδο του Πάσχα. Δεδομένης της κατάστασης αποκλεισμού που υπέστησαν τα νησιά μας την περίοδο αυτού του χειμώνα, με τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώσαμε (συνεχή απαγορευτικά, σφοδρή χιονόπτωση), θέλουμε να σας δηλώσουμε, ως δήμαρχοι, ότι ανακαλούμε την όποια στήριξη είχαμε παράσχει για δρομολόγηση τρίτου πλοίου στην περιοχή μας, εάν δεν ισχύσουν τα αρχικώς συμφωνηθέντα και δεν υλοποιηθούν οι αρχικές δηλώσεις δρομολόγησης».
Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Σκοπέλου καθιστά σαφές ότι «ως δήμαρχοι αρνούμαστε να συναινέσουμε σε προσπάθεια περαιτέρω απομόνωσης των νησιών μας από εταιρείες που «τραβάνε» τις ακινησίες τους μέχρι το Πάσχα με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος όμως των συνδημοτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger