Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ Πολλά ερωτήματα από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε εισαγγελέας

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας, σε βάρος επικεφαλής μεγάλου Ταμείου του Δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό οφειλών τους με ...ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα, ο οποίος ηγείται ενός ακροδεξιού μορφώματος, που εμφανίζεται με το μανδύα μιας οργάνωσης που μπορεί να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος της χώρας και να ξεπληρώσει χρέη πολιτών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο «liberal.gr», ο εισαγγελέας ζητεί να εξεταστεί αν ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί.
Σημειώνεται ότι βάσει απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αφήνεται να εννοηθεί ότι τα υποτιθέμενα 600 δισ. ευρώ του Σώρρα μπορεί να είναι υπαρκτά. Λέγεται, μάλιστα, ότι αρκετοί διευθυντές Εφοριών αναγκάστηκαν να ξεκαθαρίσουν ότι είναι αδύνατον να γίνουν δεκτά τα πληρεξούσια πολιτών με τα όποια τους ζητούν να εξοφληθούν χρέη τους με τα ομόλογα Σώρρα...
Ο ίδιος ο Σώρρας δηλώνει επιχειρηματίας και πρόεδρος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Πρόκειται για ακροδεξιό μόρφωμα δωδεκαθεϊστών και ταυτόχρονα επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης λαϊκών στρωμάτων, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορούν έτσι να διαγράψουν τα χρέη τους. Η δραστηριότητα που έχει τους τελευταίους μήνες με την ίδρυση γραφείων και η προβολή που είχε από ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα φανερώνουν ότι η δράση τους εντάσσεται σε γενικότερους σχεδιασμούς, πολύ πιθανό να αφορά και τις διεργασίες που συντελούνται στον ακροδεξιό χώρο.
Ο εν λόγω εμφανίστηκε το 2012, λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει μια ΜΚΟ, την END (End National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους), και ότι είχε ήδη καταθέσει 600 δισ. για την Ελλάδα και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα, ώστε να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος.
Στις 30/9/2012, ο ίδιος και συνεργάτες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδιναν συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφεραν ότι είχαν φέρει 514 δισ. στην ελληνική κυβέρνηση πριν το μνημόνιο, με τον όρο ότι για να πάρει η κυβέρνηση αυτά τα χρήματα, θα έπρεπε να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά.
Λίγο αργότερα, το 2013, δημοσίευμα του «Εθνους» έγραφε ότι «προϊόν απάτης και δόλου είναι τα χρεόγραφα των εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία ο Αρτέμης Σώρρας και η παρέα του θα έσωζαν την Ελλάδα», αποκαλύπτοντας ότι «στις 5/4/2013 (...) το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), που διερευνά τους εθνοσωτήρες, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα».
Το δημοσίευμα συνέχιζε: «Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φτάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι. Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας (...) Μετά την αργία του λοιπόν, "είχε τη φαεινή ιδέα" (...) να αποδώσει σε αμερικανική εταιρεία με τον τίτλο "UNITED STATES" που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, την έκδοση χρεογράφων, τα οποία φέρονται να ενσωματώνουν χρέος των ΗΠΑ... έναντι διαφόρων που τα χρησιμοποιούν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger