Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καύσιμα «φωτιά» στις Σποράδες

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στις τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά την προσθήκη του ειδικού φόρου από 1ης Ιανουαρίου, που ανεβάζει κατακόρυφα την τιμή της βενζίνης, η οποία υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,80 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο.
 Σε κατακόρυφη άνοδο από σήμερα και οι τιμές στη Σκόπελο, μετά την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 17% σε 24%, γεγονός που συνεπάγεται ακριβότερες τιμές και επιβάρυνση της καθημερινότητας των κατοίκων.


Στη Σκόπελο
Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται, παράλληλα, στις τιμές των υγρών καυσίμων και στη Σκόπελο από σήμερα, λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, που συνεπάγεται διαφοροποίηση στην καθημερινότητα του νησιού.
Τα αποθέματα των πρατηρίων εξαντλήθηκαν πριν παρέλθει το 2016, προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν περιορίσει εκ των πραγμάτων τις αγορές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης.
Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 1,19 ευρώ μέχρι και χθες, ενώ από σήμερα ακολουθεί την ανιούσα. Το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνονταν γύρω στο 1,39 ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,50 ευρώ, ενώ η τιμή της βενζίνης από 1,65 ευρώ κατά μέσο όρο, αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 1.80 στη Σκόπελο, ενώ σε ανάλογες τιμές θα πωλούνται τα υγρά καύσιμα και στην Αλόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger