Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στο καθημαγμένο Χαλέπι έκανε ο Πατριάρχης Αντιοχείας [photos]

Λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του...
Του Γιώργου ΘεοχάρηΤο καθημαγμένο Χαλέπι επέλεξε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης για να κάνει τα Χριστούγεννά του.

Σήμερα τέλεσε την χριστουγεννιάτικη ακολουθία και Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης του Προφήτη Ηλία, μαζί με τους χριστιανούς που έχουν απομείνει στην πόλη, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την εκκλησία.
Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης Ιωάννης είπε ότι καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν στις καρδιές σε αυτές τις ημέρες που γίναμε μάρτυρες της μεγάλης νίκης του Χαλεπίου και της σωτηρίας του από την τρομοκρατία, χαιρετίζοντας τους ανθρώπους του Χαλεπίου για την επιμονή τους και την προσκόλλησή τους στην πατρίδα τους.

Ο Πατριάρχης προσευχήθηκε στον Θεό να διαφυλάττει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, να χαρίσει στην νίκη στον Συριακό Στρατό, και να ευλογήσει ολόκληρη τη Συρία με την ειρήνη και την ασφάλεια.

Ο ίδιος, επίσης, ευχήθηκε για την επιστροφή των επισκόπων Χαλεπίου, του κατά σάρκα αδελφού του Παύλου Γιαζιτζί και του Ιωάννη Ibrahim, οι οποίοι έχουν απαχθεί από τρομοκράτες έξω από το Χαλέπι το 2013 και μέχρι σήμερα αγνοούνται.


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου