Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων στην πανεργατική απεργία σήμερα

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, απευθύνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:
«Την ώρα που κυβέρνηση και οικονομική ολιγαρχία πανηγυρίζουν για το νέο "κούρεμα" του χρέους, και μάλιστα μέχρι το 2060(!), οι εργαζόμενοι και ο λαός μας έχουν την πείρα από τη σφαγή των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και συντάξεων, αλλά και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που ακολούθησαν το προηγούμενο "κούρεμα"…

Την ώρα που αποκαλύπτεται, με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα, και αυτά που έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια και αυτά που ψηφίζονται από την σημερινή συγκυβέρνηση, είναι μόνιμου χαρακτήρα, εμείς έχουμε μόνο ένα δρόμο να επιλέξουμε.
Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής - απεργιακής απάντησης.
Συγκυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, κάνουν τα παζάρια τους κάτω από τις σημαίες των επιχειρηματικών ομίλων, με φόντο τους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, στο όνομα της ρύθμισης του ελληνικού κρατικού χρέους.
Μετέχουν στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που κυριολεκτικά βάζουν φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων, για το ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας, δρόμους που στρώνονται με αίμα… Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και η νέα "ώθηση" στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι κομμάτια του ίδιου "παζλ".
Η προσπάθεια κυβέρνησης και οικονομικής ολιγαρχίας για να αναδειχτεί η χώρα σε "ενεργειακό κόμβο" και πύλη εισόδου στην ΕΕ όχι μόνο δεν επιφυλάσσει τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους, αλλά, αντίθετα, πάει χέρι - χέρι με τη διαιώνιση των μνημονίων και άλλες επικίνδυνες περιπέτειες. Η περίπτωση π.χ. της Ουκρανίας είναι πρόσφατη..
Όλοι μαζί μας εκβιάζουν με ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που "ψήνονται" στο πλαίσιο της δεύτερης "αξιολόγησης" και που προστίθενται στα προηγούμενα, με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών.
Με το μαστίγιο και το καρότο μοιράζουν στο λαό κάλπικες προσδοκίες ότι θα 'ρθουν καλύτερες ημέρες, την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που "λύνουν τα χέρια" του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, για όσο γίνεται πιο φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Κάθε ευρώ που αρπάζουν από το λαό μας, κάθε λεπτό που περικόπτουν από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, προστίθεται στις παροχές για την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα "πρωτογενή" τους πλεονάσματα στάζουν αίμα…
Ο κατάλογος των μέτρων, που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι μακρύς:
  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη (αξιολόγηση έως 24) για απολύσεις στο Δημόσιο. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση επί της ουσίας του εφάπαξ, παραπέρα "αναμόρφωση" του Ασφαλιστικού, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς-λάστιχο με 300 - 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • "Λοκ άουτ" και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο…
Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στα Εργασιακά αποκαλύπτονται με την τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε μόλις την περασμένη βδομάδα, για την απελευθέρωση των "δουλεμπορικών γραφείων" και των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, που, απ' ό,τι φαίνεται, χωράνε πολύ άνετα μέσα στο "ευρωπαϊκό κεκτημένο"…
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η 8 Δεκέμβρη, ημέρα πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας, πρέπει να γίνει η μέρα που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας.
Απεργούμε μαζικά. Οργανώνουμε τη δικιά μας συμμαχία.
Γυρίζουμε την πλάτη στις αυταπάτες που μοιράζουν κυβέρνηση, κόμματα και "συνδικαλιστές" που στηρίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Δίνουμε τη δική μας απάντηση σε παλιά και νέα μνημόνια που διαιωνίζονται, στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει.
Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.
Όλοι στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους, για να μη χύσει ο λαός το αίμα του για τα κέρδη τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger