Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ευθύνες σε Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων και Πολιτεία από ΕΛΜΕ για ΚΕΣΥΠ και ΚΕΔΔΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει τα προβλήματα στέγασης του ΚΕΣΥΠ (Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Βόλου και του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μαγνησίας και εντοπίζει τις ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων και ευρύτερα της Πολιτείας.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, πρόκειται για απαραίτητες δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης τους, καλούνται να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της Μαγνησίας.

Η ΕΛΜΕ καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που κατά το νόμο είναι υπεύθυνη για τη στέγαση τους, να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα και τους τοπικούς φορείς και κυρίως το Δήμο Βόλου να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.
Επίσης καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας να υπερασπιστεί στην πράξη τις ανωτέρω υπηρεσίες της εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει, η πρόσφατη απόφαση του διευθυντή να στεγαστεί το ΚΕΣΥΠ σε προφανώς ανεπαρκές χώρο στο κτήριο «Μουρτζούκου» και ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού του δεν παρέχει τους στοιχειώδους όρους για τη συμβουλευτική και προσανατολισμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των νέων μέχρι 25 ετών της Μαγνησίας.
Τέλος, καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ενδιαφερθεί επιτέλους για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης παρέχοντας τους πόρους και φροντίζοντας να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις στέγασης και το απαραίτητο προσωπικό και μέσα για την ουσιαστική λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button