Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς | Μαύρο και Κόκκινο

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 ΣΤΙΣ 15.30

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς | ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ‘Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Σε μία περίοδο γενικευμένης οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης, τη στιγμή που καταπατώνται εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων, που μισθοί και συντάξεις μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς ενώ τα ποσοστά της ανεργίας αγγίζουν κόκκινο, που το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου ζει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που χιλιάδες ανθρώπων στοιβάζονται σε κέντρα κράτησης – «φιλοξενίας» υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τις τράπεζες και πάντα υπό την επιτήρηση των ευρωπαϊκών θεσμών, προχωράει σε πλειστηριασμούς α’ κατοικίας,.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός πως ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την υπογραφή των δύο πρώτων μνημονίων, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της αριστεράς να το πραγματώσει και μάλιστα εν μέσω μιας αναντίστοιχης κοινωνικής ειρήνης και συναίνεσης.
Δεδομένων των οικονομικών και εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και του βιοτικού επιπέδου, που όσο πάει και συρρικνώνεται, καθώς και του τεράστιο ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην ελλάδα, πληρούνται εύκολα όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο Κατσέλη, ώστε να διευκολυνθεί  το έργο των τραπεζών και ν’ αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου.
Η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού α’ κατοικίας καταδεικνύει όλη τη χυδαιότητα της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου νόμου, καθώς αφορά άτομο διαγνωσμένο με υψηλό ποσοστό αναπηρίας που αδυνατεί να εργαστεί. Ωστόσο, αυτό δεν μας λέει κάτι, καθώς θεωρούμε τη στέγαση βασική κοινωνική ανάγκη και θα αγωνιστούμε για να μη χάσει κανένας άνθρωπος το σπίτι του από τις τράπεζες.
Το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας αλλά βιοτική ανάγκη. Η πλήρης υποκρισία της  κυβέρνησης κορυφώνεται την στιγμή που προβάλλει  το προσωπείο του κοινωνικού κράτους, ποινικοποιώντας όμως ταυτόχρονα την οικειοποίηση άδειων χώρων και σπιτιών. Δεσμεύει την ιδιοκτησία του λαού, δημιουργώντας στρατιές αστέγων που θα αναγκαστούν βρισκόμενοι στο δρόμο με τα παιδιά τους ή μόνοι να βρουν λύσεις ώστε να καλύψουν την ανάγκη τους για στέγαση.
Εμείς, ως αναρχικοί/ες αντιλαμβανόμαστε την στέγαση σαν αδιαμφισβήτητη κοινωνική και βασική ανάγκη και σε όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να τη στερήσουν από οποιονδήποτε άνθρωπο, έχουμε να πούμε το εξής: Θα μας βρείτε απέναντί σας! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει στα χέρια των τραπεζών κανέναν σπίτι.
Ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, ενάντια σε ντόπια και διεθνή αφεντικά, Να διαλύσουμε τον καπιταλισμό και να ξαναφτιάξουμε τη ζωή, με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, την συνεργασία, την αυτοοργάνωση. Να πάρουμε πίσω όλο τον κλεμμένο πλούτο, να δώσουμε τα εργοστάσια στους εργάτες, οι υπηρεσίες να επιστρέψουν στη δημόσια σφαίρα, στην κοινωνία που θα τις επιτηρεί. Να πάρουμε όλο τον εκκλησιαστικό πλούτο και να τον χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες μας. Να δώσουμε ζωή στα άδεια σπίτια και να πραγματώσουμε την ελεύθερη ζωή όπως εμείς την σκεφτόμαστε μέσα σ’ αυτά.  Να συντηρήσουμε ο ένας τον άλλον, να μαγειρέψουμε μαζί, για να τους ταΐσουμε όλους, να μην αφήσουμε κανένα μισάνθρωπο όν, κανέναν «πολιτικό ηγέτη» να μας διχάσει, να συζητάμε όλοι μαζί με άμεσο τρόπο, γειτονιά- γειτονιά, να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τις ανάγκες μας, να βρούμε μαζί τρόπους να τις καλύψουμε με δικαιοσύνη και ισότητα. Να ποιο είναι το σχέδιο μας. Ένα σχέδιο που έχει απομείνει το μοναδικό που δεν οδηγεί σε παραπάνω αθλιότητα, σε πόλεμο και αιματοχυσίες. Δεν είναι εύκολο και θα μας πολεμήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, η αστυνομία της, ο στρατός της. Αλλά θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε την συνείδηση των ανθρώπων στην πλευρά μας. Κι αυτό είναι όλα όσα έχουμε. Και είναι αρκετά.
Καλούμε σε αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, τα σπίτια μας! Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα, τις συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τα σωματεία βάσης, τα φοιτητικά σχήματα να πορευτούν μαζί μας και κανένα σπίτι να μην βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη ή όποιου άλλου κρατικού μηχανισμού. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι και μη, να αντιπαλέψουμε την λεηλασία των ζωών μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Όλοι μαζί για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 ΣΤΙΣ 15.30
Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger