Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο στρατός προελαύνει στο Χαλέπι – Οι αντικαθεστωτικοί ζητούν εκεχειρία

Πηγή: ΑΡ
Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης στο Αμβούργο για το Συριακό, καθώς στο Χαλέπι ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην πόλη ενώ οι αντικαθεστωτικοί ζητούν παύση πυρός -χωρίς να κάνουν όμως λόγο για αποχώρηση, όπως ζητά η Δαμασκός.
Η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, με τον Μπασάρ Άσαντ να λέει πως «η απόφαση να απελευθερωθεί η Συρία είναι ειλημμένη, και το Χαλέπι είναι μέρος της».

To βράδυ της Πέμπτης, οι Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ θα έχουν δεύτερη συνάντηση στο Αμβούργο (όπου διεξάγεται η σύνοδος υπουργών του ΟΑΣΕ) με κύριο αντικείμενο το Συριακό.
Οι δύο ΥΠΕΞ είχαν συναντηθεί και την Τετάρτη, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες από τη συνάντησή τους, ενώ και ο γερμανός «οικοδεσπότης» Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ συνομίλησε με τον Λαβρόφ για το Συριακό, καλώντας εκ νέου σε «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.