Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στα νοσοκομεία Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος


    
            Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, επισημαίνοντας τη ραγδαία αύξηση των εγκαταλελειμμένων βρεφών στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω οικονομικής κρίσης και την αδυναμία των υφιστάμενων δομών πρόνοιας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των παιδιών αυτών.  
            Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Μια από τις πολλές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων βρεφών και παιδιών στα νοσοκομεία της χώρας. Η αύξηση των ακηδεμόνευτων τέκνων τα τελευταία χρόνια οδηγεί σε σταδιακό κορεσμό των υφιστάμενων προνοιακών δομών.     
          
            Η έλλειψη επαρκών και κατάλληλων υποδομών φιλοξενίας για τα βρέφη αυτά κάνει  ακόμη  πιο σκληρή την επιβίωση τους. Τα συγκεκριμένα παιδιά μεγαλώνουν στριμωγμένα σε θαλάμους νοσοκομείων, περιμένοντας στην σειρά τους να δεχτούν το γρήγορο χάδι της νοσοκόμας, που θα πρέπει να περιποιηθεί 20-30 βρέφη στη βάρδια της.
            Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την υιοθεσία στη χώρα μας είναι χρονοβόρο και αποθαρρυντικό, για όσα ζευγάρια επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτή τη διαδικασία. Ως εκ τούτου, το πλήθος των ασυνόδευτων τέκνων αυξάνεται συνεχώς, με τις  ανάγκες τους να αλλάζουν μεγαλώνοντας και τα νοσοκομεία να αδυνατούν να ανταποκριθούν. Να σημειωθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το φλέγον ζήτημα των υιοθεσιών, που έτυχε αποδοχής σχεδόν στο σύνολό της και από την περιφέρεια Αττικής.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός:
1.      Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των ακηδεμόνευτων τέκνων που συσσωρεύεται στους θαλάμους των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν πλέον οι δομές φιλοξενίας για αυτά τα παιδιά;
2.      Προτίθεστε να εξετάσετε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη χρονοβόρα διαδικασία της υιοθεσίας, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ζευγάρια που πραγματικά θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger