Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Φωνή διαμαρτυρίας από τη Σκόπελο


Τα σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Σκόπελος λόγω της υποστελέχωσης που παρατηρείται στις υπηρεσίες του δήμου και τις τοπικές δομές, τέθηκαν στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου για το έντονο πρόβλημα που παρατηρείται στο νησί Γιούρα, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και αποφασίστηκε από το Σώμα η έκδοση ομόφωνου υπομνήματος, το οποίο θα τεθεί υπόψη της κυβέρνησης, με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν.
Το πρόβλημα που έχει γίνει αισθητό τον τελευταίο χρόνο στα Γιούρα, οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στο δασαρχείο της Σκοπέλου, καθώς μετά τη συνταξιοδότηση των φυλάκων που δραστηριοποιούνταν στο νησί, δεν αναπληρώθηκαν τα κενά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζει ότι με αφορμή το πρόβλημα που υπάρχει στα Γιούρα και την απουσία προσωπικού στο Δασαρχείο οι αιρετοί της Σκοπέλου ζητούν από την πολιτεία να στελεχώσει με το ανάλογο προσωπικό το σύνολο των υπηρεσιών του νησιού.
«Στο ομόφωνο ψήφισμα που θα εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, κοινή θέση είναι ότι πρέπει να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του νησιού, διότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε το φαινόμενο της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους Σκοπελίτες είτε αυτό λέγεται δασαρχείο είτε κτηνιατρείο είτε γεωπόνος είτε διάφορες υπηρεσίες», όπως υπογραμμίζει ο κ. Βασιλούδης.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι την εικόνα εγκατάλειψης, που παρουσιάζουν τα Γιούρα, μετέφερε στους κυβερνώντες και στους τοπικούς φορείς ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος ζήτησε εγγράφως την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να μην εξαφανιστεί λόγω έλλειψης νερού και τροφής η σπάνια ράτσα αγριοκάτσικων που ζει στο νησί.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger