Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Συναντήσεις Κουρουμπλή με εκπροσώπους σωματείων και φορείς της ναυτιλίας

Σειρά διαδοχικών συναντήσεων με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων, εργοδοτών αλλά και φορέων που σχετίζονται με τη ναυτιλία, αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση που βρίσκεται στην ατζέντα του υπουργού, είναι αυτή με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έχει κηρύξει μάλιστα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών που αποτελείται από 13 ναυτεργατικά σωματεία, πριν λίγες ημέρες απέστειλε εξώδικο προς το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την κινητοποίησή του, διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έχουν συμπεριλάβει μια σειρά από καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που είναι η ίδια από το 2010, το θέμα της ανεργίας, την παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας και τη μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών.
Το προεδρείο της ΠΝΟ έχει θέσει επίσης το θέμα της καταπολέμησης της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, του ΝΑΤ, του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, αλλά και το θέμα των συντάξεων -κύριων και επικουρικών- που όπως υποστηρίζει έχουν μειωθεί.
Σημειώνεται, ότι για το θέμα της υπογραφής νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, ο πρόεδρος της ΕΕΕ ΘεόδωροςΒενιάμης είχε αναφέρει πρόσφατα σε δήλωσή του, ότι προϋπόθεση για την υπογραφή μία νέας σύμβασης εργασίας είναι μία συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας, καθώς η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger