Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική Απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου δικαιώνει υπερχρεωμένη δανειολήπτρια

dikaiosyni
Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια Πολιτική μηχανικό, καθώς ανοίγει το δρόμο για την ένταξη στην διαδικασία του νόμου Κατσέλη και των ελεύθερων επαγγελματιών πολιτικών μηχανικών που έχουν ιδιαιτέρα πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Το θέμα ανέδειξε το κόμμα Δανειοληπτών, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για την υπ’ αρ. 326 απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία αφορά υπερχρεωμένη δανειολήπτρια Πολιτική μηχανικό που κατοικεί στο Βόλο.

Σύμφωνα με την απόφαση
α) απορρίφτηκε ο ισχυρισμός της πιστώτριας τράπεζας ότι είναι αόριστη η αίτηση καθόσον δεν εξειδικεύονται τα περιστατικά που οδήγησαν την αιτούσα σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, διότι έχει κριθεί ότι δεν υπάρχει υποχρέωση του οφειλέτη να αναφέρει πως περιήλθε σε οικονομική αδυναμία και να προσδιορίσει από πού ανευρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτού και της οικογενείας του ( Ειρ. Λαρ. 106/2011ΤΝΠ ΔΣΑ). Αποτελεί υποχρέωση δε των πιστωτών να το επικαλεστούν και να το αποδείξουν
β) Η πολιτική μηχανικός διατηρώντας το δικό της γραφείο διέκοψε τις εργασίες της τον Νοέμβριο του 2013 λόγω οικονομική κρίσης και είχε συνολικές οφειλές ύψους περίπου 45.000ΕΥΡΩ προς μία πιστώτρια τράπεζα.
γ) το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να εκκαθαρίσει «οριστικά» το θέμα της απαλλαγής της αιτούσας από τα χρέη της και όρισε προσωρινά μηδενικές καταβολές προς την πιστώτρια τράπεζα και επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών ένα έτος μετά.
δ) εξαίρεσε από την εκποίηση τη « δυνητική» κύρια κατοικία της διαμέρισμα 42 τμ στη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς και το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο της συνοίκησης διαμερίσματος το οποίο ως προσωπική δουλεία είναι αμεταβίβαστο και ένα αυτοκίνητο με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2007.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, τέλος, ότι «ο Πρόεδρος του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ» Γιώργος Μπαρτζώκης επιχαίρει τους Έλληνες Ειρηνοδίκες, για τις ιστορικές αποφάσεις τους που εντάσσουν στην διαδικασία του νόμου Κατσέλη και τους ελεύθερους επαγγελματίες πολιτικούς μηχανικούς που έχουν ιδιαιτέρα πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button