Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία – Χάρτης

Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία – Χάρτης

Ήδη η κακοκαιρία άρχισε να “μπαίνει” από τα δυτικά και σταδιακά προχωράει προς τα ανατολικά. Ως το μεσημέρι τα φαινόμενα με έντονες βροχές, λασποβροχή και καταιγίδες θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Από το μεσημέρι οι δυνατοί νοτιάδες που θα φτάνουν ως και τα 9 μποφόρ σταδιακά θα μειωθούν και θα αλλάξουν κατεύθυνση στρεφόμενοι σε δυτικούς.
Αναλυτικά που θα χτυπήσει η κακοκαιρία:


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τη νύχτα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Ανεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από το βράδυ βελτίωση. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 10-11-2016
Καιρός: στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης αρχικά με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger