Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αποζημιώσεις-μαμούθ από Μπέο και Τσακογιάννη!

Ο Αχιλλέας Μπέος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ο Αχιλλέας Μπέος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων | INTIME
Το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ ζητά το Ελληνικό Δημόσιο από τον πρώην δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και τον Γιώργο Τσακογιάννη για ηθική ικανοποίηση, δηλώνοντας χθες παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη τού Koriopolis, του μεγάλου σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης κατηγορούνται για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε αυτή την αξίωση λόγω της οικονομικής ζημίας την οποία υπέστη την επίδικη περίοδο που φέρεται να τελέστηκαν τα αδικήματα, καθώς ο ΟΠΑΠ ήταν ακόμα κρατικός.

Το Δημόσιο ζητά ακόμη 500 χιλιάδες ευρώ ως ηθική ικανοποίηση από άλλους 20 κατηγορούμενος, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος, και 300 χιλιάδες ευρώ από κάθε έναν από τους υπόλοιπους 61 κατηγορούμενους.
Το «παρών» στο Εφετείο έδωσαν χθες μόλις 9 από τους 84 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος, Νικόλαος Παντελής και Βασίλης Καρακούλιας.
Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, για να εξεταστεί αφενός η δήλωση παράστασης του Ελληνικού Δημοσίου, αφετέρου οι ενστάσεις ακυρότητας των κλήσεων που κατέθεσαν τρεις εκ των κατηγορουμένων για τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους. Οι καταθέσεις των συνολικά 65 μαρτύρων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger