Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Δελτιο τυπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας



Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη για τους κυβερνητικούς παράγοντες
Σε μια επίδειξη αυταρχισμού χουντικής έμπνευσης και μιμούμενη με τον καλύτερο τρόπο τους προκατόχους της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγόρευσε τις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα, τοιχοκόλλησε τις απαγορεύσεις στα γραφεία αριστερών οργανώσεων και χτύπησε λυσσασμένα τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τις εντολές της.  Όλα αυτά αποτέλεσαν απλά το επιστέγασμα μιας άνευ προηγουμένου πρόκλησης για το λαό, όπως αποτέλεσε η μεθόδευση της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου τις ημέρες των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τις επόμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη θα επιχειρήσουν να χλευάσουν το λαό για μια ακόμα φορά, με τις περίλυπες αγωνιστικές περατζάδες τους από τους χώρους των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα μιλήσουν με λόγια βαρύγδουπα για το «νόημα του Πολυτεχνείου» επιχειρώντας να το «ξεδοντιάσουν». Η μέθοδος είναι εξάλλου γνωστή από παλιά. Ξέπλυμα στην κολυμβήθρα του κινήματος και παράλληλα εκφυλισμό όλων των αγωνιστικών συμβόλων. Οι φίλοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και εκείνοι που κλιμακώνουν και ενισχύουν τη μνημονιακή επίθεση θα επιχειρήσουν να πουλήσουν «αγωνιστική ηθική» και πάνω απ όλα «σκληρή διαπραγμάτευση». Για να έρθουν την επόμενη ημέρα, έχοντας αξιολογήσει την ανθρώπινη ζωή φθηνότερη να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την υποταγή και τον αργό θάνατο. Για να μας «φορέσουν  καπέλο» τα νέα και παλιά μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Οι κυβερνητικές ορντίναντσες είναι ανεπιθύμητες στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη και σε κάθε κινητοποίηση που παλεύει για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. Διάλεξαν στρατόπεδο και διάλεξαν να είναι με την οικονομική ελίτ που έχει τα χέρια της βουτηγμένα στο αίμα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Μπορούν να πάνε να κάνουν παρέα στους φίλους τους αμερικάνους και να ξεκουμπιστούν αμφότεροι. Όσοι απαγορεύουν στο μαχόμενο λαό να διαδηλώσει για τη ζωή του, ο κόσμος του αγώνα τους απαγορεύει να διαδηλώνουν.  Γιατί κάθε φορά που ο λαός θα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας θα διαλέγει την εξέγερση ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία και τους εκφραστές της.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger