Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Κενή η θέση του γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας την έλλειψη γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου για οχτώ και πλέον χρόνια. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθεί άμεσα το λειτουργικό κενό, προκειμένου να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Κενή παραμένει εδώ και οχτώ χρόνια η θέση του γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου, από τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου υπαλλήλου. Έκτοτε, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς Υπουργείου για την κάλυψη του λειτουργικού κενού στην εν λόγω υπηρεσία.
Η έλλειψη γεωπόνου δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους παραγωγούς των νησιών των Βορείων Σποράδων. Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι παραγωγοί, ο ρόλος του γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου είναι συμβουλευτικός και παρέχει στους αγρότες την ενημέρωση και την τεχνογνωσία, που πρέπει να έχουν για τις νέες μορφές καλλιέργειας αλλά και τις ήδη υπάρχουσες.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Για ποιο λόγο δεν έχει καλυφθεί ακόμη η κενή θέση γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου;
2)Προτίθεστε να καλύψετε άμεσα το λειτουργικό κενό που έχει δημιουργηθεί με την κενή θέση του γεωπόνου στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σκοπέλου, προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής των νησιών των Βορείων Σποράδων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger