Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο χορός των Νεράιδων



Οι εκδόσεις: Bookstars και η συγγραφέας: Ηλιάνα Βολονάκη, παρουσιάζουν, το νέο βιβλίο: Ο Χορός Των Νεράιδων
Πληροφορίες, σχετικά στο:
http://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjZKcn5TYwDJww%3D%3D&CId=leO3YxTcfaI%3D

Απόσπασμα βιβλίου:

  Σε ένα μακρινό μέρος όπου οι άνθρωποι είναι λιγοστοί, τα δάση, τα ρυάκια, τα ποτάμια, τα βουνά και τα ερειπωμένα σπίτια υπερισχύουν και αποκτούν δικά τους πλάσματα. Πλάσματα, πού συναντάμε στη μυθολογία και τους θρύλους κάθε λαού… κάπου, εκεί κοντά, γεννιέται και η ιστορία μας. Σε ένα απομακρυσμένο σπίτι, κρυμμένο στα δέντρα και στα νερά των καταρρακτών.
Μέσα στις νεράιδες και τις παραδόσεις τους.

 Κάπου, εκεί,  γεννήθηκε ένα κοριτσάκι. Αννούλα, την έλεγαν. Οι γονείς της και τα αδέρφια της, χάρηκαν αφόρητα. Ένα πανέμορφο κορίτσι, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, έδινε πνοή, στη νέκρα του σπιτιού. Νεράιδα, την ονόμασαν. Η μορφή της σε γαλήνευε, σε ταξίδευε και πολλές φορές σου έδινε μια έλξη δύναμης. Γελούσαν, με τα καμώματά της κι όσο μεγάλωνε, τηρούσαν τις προϋποθέσεις, απέναντί της.
Όμως, ένα πρωί, εξαφανίστηκε. Τα αδέρφια της και οι γονείς της, την έψαξαν παντού. Μα το δάσος ήταν τόσο μεγάλο… Κάποιοι, είπαν, πώς την απήγαγαν εξωτικά πλάσματα, κάποιοι, πώς πνίγηκε στο ποτάμι. Ορισμένοι, μίλησαν, για τις νεράιδες.  Μα, κανείς τους με σιγουριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger